новини

У навчальному центрі з курсантами Академії проходить первинна військова підготовка

30.07.2019 17:18

Гвардійці, які були зараховані на навчання, опановують військову підготовку. Цього тижня курсанти вже мають закріплену за кожним зброю, продовжують вивчати практичні та теоретичні навички військової справи. Шість днів на тиждень військовослужбовці відвідуватимуть заняття. За тематикою заняття однакові для всіх курсантів, незалежно від обраного напрямку навчання й охоплюють широкий спектр діяльності військових підрозділів. Підготовка військовослужбовців під час навчальних зборів є важливим елементом та першим етапом загартування та розвитку навичок майбутнього офіцера.

«Всі курсанти опановують військову справу із блиском в очах. Хоча помітно, що декому важко, але кожен новий день вони зустрічають із бажанням до самовдосконалення та розвитку, – прокоментував хід проведення навчальних зборів начальник гуманітарного факультету полковник Сергій Іщенко. - Науково-педагогічний склад Академії не стоїть осторонь, тож активно допомагає молодим гвардійцям освоїти першооснови військової професії».

Також гвардійців ознайомили із загальними правилами надання першої медичної допомоги. Курсанти власноруч повторювали вказані дії, спрямовані на порятунок життя, які повинен знати кожен військовослужбовець.

«Під час занять з медичної підготовки, основним завданням було ознайомити курсантів із заходами першої медичної допомоги та засобами, які застосовуються при її наданні. Враховуючи зацікавленість гвардійців під час заняття, можу зробити висновок, що заняття пройшли успішно», - зазначив начальник медичної частини – начальник лазарету підполковник Олексій Тітков.

«Ще під час проходження служби в одній із військових частин Національної гвардії України я освоїла навички первинної військової підготовки, але ніколи не буде зайвим поновити свої знання. – вважає курсантка Христина Хоменко. – Мені особливо приємно спостерігати за тим як кожен викладач намагається додати в практичні заняття цікаві елементи, тож вони проходять на одному подиху».

Попереду майбутніх офіцерів очікують бойові стрільби, польові виходи, насичені тренування та багато інших занять під керівництвом викладачів Академії. За два з половиною тижні курсанти пройдуть перше справжнє випробування вже в курсантських погонах – дводенний польовий вихід, на якому буде задіяна вся навчально-матеріальна база навчального центру та піший перехід до пункту постійної дислокації. Всіх, хто пройде це випробування чекає один із найважливіших ритуалів військової людини – складання присяги на вірність українському народові.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ