новини

Курсанти Академії навчаються на сучасному психологічному комплексі

01.08.2019 09:43

Абітурієнти, які проходять первинну військову підготовку в навчальному центрі Академії розпочали навчання із професійно-психологічної підготовки.

"Формування добре злагодженого військового колективу - одне із головних аспектів для успішного виконання будь-яких завдань підрозділом. Для цього ми з перших днів проводимо заняття з майбутніми офіцерами на містечку командного згуртування", - зазначає старший офіцер відділу психологічного забезпечення майор Ігор Дяченко.

Такий комплекс було обладнано у червні цього року. Він складається із 9 тренажерів. Головне призначення - формувати і згуртовувати військові колективи підрозділу для більш якісного та ефективного виконання особовим складом службово-бойових завдань.

"Містечко включає в себе тренажери, які направлені на розвиток різних навичок військового колективу. Вправи на координацію дій при переправі та вправи на довіру. Головне, що слід памятати - працюй у команді, та допомагай один одному", - розповідає учасник навчань курсант Денис Заєць.

На цих заняттях курсанти отримують, як теоретичну складову – психоедукація, так і практичну -  тренінги з командостворення. В ході тренінгу курсантам вдалося більше пізнати один одного та вдосконалити комунікацію між всіма військовослужбовцями підрозділу. Під час виконання вправ курсанти приймали рішення, усвідомили власні фізичні і психологічні можливості та можливості своїх товаришів.

"Використання такого комплексу дозволяє зосередити увагу на питанні розвитку поваги до кожного військовослужбовця та його функціонального призначення у підрозділі. Більшість курсантів отримали, перший в своєму житті досвід роботи в команді, де існує велика відповідальність за потавиршів", - розповідає офіцер психолог майор Ігор Дяченко.

Завдання на містечку доволі складні, тож гвардійцям треба деякий час, аби успішно виконати всі елементи психологічного комплексу. За цей час і проходить формування військового колективу як єдиної згуртованої команди.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації і комунікації НА НГУ