новини

Майбутніх нацгвардійців ознайомили із заходами безпеки

31.07.2019 17:09

В навчальному центрі, курсантів, що проходять первинну військову підготовку, ознайомили із заходами безпеки. Подібного роду заняття носять обов`язковий характер, адже спрямовані на набуття основних знань щодо поводження з пристроями та правильних дій в ситуаціях, які несуть небезпеку для життя.

«Для курсантів знання заходів безпеки є однією з невід`ємних складових військової підготовки, адже в майбутньому, в процесі своєї службової діяльності, вони часто стикатимуться з небезпекою, яку несуть різноманітні вибухові речовини та пристрої. Головним є доступно донести до молодого поповнення необхідну інформацію. Допоможуть у цьому досвідчені викладачі Академії, які докладно пояснюють основні правила, а для закріплення отриманої інформації курсанти мають можливість переглянути фільм відповідної тематики», - наголосив начальник табірного збору полковник Сергій Мартиненко.

«Вже на наступному тижні на гвардійців чекає перше заняття з бойових стрільб, - зазначив заступник начальника Академії по роботі з особовим складом полковник Василь Пилипенко. -  Під час цього заняття більшість курсантів вперше будуть виконувати вправи з вогнепальної зброї, тож знання основних правил поводження з нею, обов`язково стане в нагоді для майбутніх військовослужбовців».

Керівники на навчальних місцях проінструктували всіх військовослужбовців та ознайомили їх із правилами користування вибуховими речовинами та пристроями, вогнепальною зброєю, отруйними та паливно-мастильними речовинами, нагадали правила поводження на воді та під час занять з фізичної підготовки. Увагу звертали й на правильний порядок посадки і висадки з автомобільного транспорту.

«Ще на початковому етапі навчання курсанти повинні знати, що вогнепальна зброя та імітаційні вибухові пристрої є дуже небезпечними, а недбале поводження з ними може призвести до незворотних наслідків, - розповів після заняття доцент кафедри вогневої підготовки підполковник Олександр Марков. - На сьогоднішньому занятті ми, за допомогою манекену, продемонстрували ті наслідки, які може викликати неправильне поводження навіть з холостими боєприпасами».

На наступних етапах первинної військової підготовки на курсантів чекає поглиблене вивчення загальновійськових дисциплін, виконання практичних стрільб та польовий вихід.

Відділ міжнародних зв`язків, інформації та комунікації НА НГУ