новини

У навчальному центрі під Харковом тренуються три сотні новоспечених курсантів

02.08.2019 16:07

Майбутні курсанти-першокурсники Національної академії Національної гвардії України, які успішно склали вступні іспити, нині проходять первинну військову підготовку. Навчальний центр має все необхідне для підготовки молодого поповнення: майстерно обладнана спортивна площадка, затишні казарми, навчальні класи, їдальня, ліс і річка. Але найголовніше - там зібрався колектив справжніх наставників, командирів, готових передати юнакам власний досвід. Цьогоріч у військовому виші гартують свою міць більше сотні випускників загальноосвітніх навчальних закладів України та дві сотні курсантів, які вже мають досвід військової служби у Нацгвардії. Серед майбутніх офіцерів є і 34 дівчини. Цей час є своєрідним іспитом для новоспечених курсантів, оскільки протягом місяця вони практично не мають вільного часу: вчаться жити за встановленим розпорядком дня, дотримуються чистоти та порядку у підрозділі, вивчають військові дисципліни.

«Первинна підготовка у навчальному центрі - школа курсантського гарту та витримки, а значить необхідної своєрідної перевірки для першокурсників. Це, по суті, перевірка новачків на витривалість, зміцнення дружних та товариських стосунків», - зазначив заступник начальника Національної академії полковник Сергій Мартиненко.

Поміж хлопців-курсантів загартовуються і дівчата, які мріють бути офіцером Нацгвардії. За словами сержанта Лілії Рибарчук, пристосовуватися до військового режиму їм під силу. Вона підкреслила, що курсантки іноді набагато витриваліші за юнаків, не бояться труднощів і не відмовляються від виконання завдань будь-якої складності.

«Спочатку нам було трохи складно і незвично адаптуватися до нових змін і життя у напружених польових умовах. Але ми до них звикли, навчились цінувати кожну хвилину, раціонально розпоряджатися своїм часом, – ділиться курсант Черненко Карина. – Тут немає поняття один. Ми тут єдине ціле. Робимо помилки разом і разом їх виправляємо. В цьому величезна заслуга наших офіцерів та сержантів, які допомагають нам на відмінно опановувати програму первинної військової підготовки. Завдяки їм, ми стаємо іншими людьми, з чітко сформованою особистістю та характером справжнього гвардійця», – говорить вона.

Ці думки розділяють всі першокурсники, з величезним бажанням і завзяттям вчаться новій справі. А значить, поставлені перед ними завдання будуть успішно виконані.

«Саме тут курсанти засвоюють перші „ази” обраної професії, пізнаючи всі складності, усвідомлюючи, з якою метою кожний вступив до навчального закладу. Щодня гвардійці почувають себе впевненіше, звикають до фізичних та психологічних навантажень. Безумовно, після таких випробувань першокурсники стануть дисциплінованими та відповідальними», - стверджує начальник факультету полковник Сергій Іщенко.

Сподіваємося, всі майбутні курсанти Академії успішно пройдуть перші випробування під час первинної підготовки і в їхній пам’яті назавжди залишиться згадка про перші кроки в однострої гвардійця.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації і комунікації НА НГУ