новини

Академію Нацгвардії відвідали представники Збройних сил Таїланду

06.08.2019 13:37

«Підготовка екіпажів БТР- 4Е в Академії Нацгвардії з кожним роком вдосконалюється. Про це свідчить той факт, що після навчання в Академії в офіцерів не виникає проблем під час користування цим видом озброєння у військах. Окрім Національної гвардії України ми готуємо екіпажі для Збройних сил України та Державної прикордонної служби України, – зазначив т.в.о. начальника Національної академії Національної гвардії України генерал-майор Олександр Морозов.

Представників флоту  Збройних сил Таїланду ознайомили з системою підготовки офіцерських кадрів для Національної гвардії України та можливостями Академії. Офіцери та курсанти продемонстрували представникам іноземної делегації роботу екіпажів на комплексному динамічному тренажері бойової машини БТР-4Е та практичну підготовку курсантів на навчальному стенді бойового модуля БМ-7 «ПАРУС». Слід зазначити, що Збройні сили Таїланду мають намір закупити саме цей вид бойової техніки в Україні, тож виявляють інтерес до підготовки екіпажів в  українських військових.

Під час зустрічі представникам Збройних сил Таїланду детально розповіли про всі етапи й вимоги щодо навчання екіпажів  БТР-4Е. Капітан першого рангу Збройних Сил Таїланду Шанто Саморапум відзначив, що навчальний заклад має досить потужну навчально-матеріальну базу для ефективної підготовки майбутніх офіцерів Національної гвардії України.

По закінченню зустрічі іноземні представники вручили гвардійцям пам`ятний сувенір з артилерійського центру Королівської армії Таїланду, який буде передано до музею Національної Академії Національної гвардії України.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ