новини

Екватор навчань майбутніх першокурсників у навчальному центрі Академії

09.08.2019 18:04

Вже два тижні, як майбутні курсанти-першокурсники Національної академії Національної гвардії України проходять первинну військову підготовку. З перших днів у навчальному центрі Академії юнаків та дівчат привчають до розпорядку дня, дотримуватися чистоти і порядку. Та найважливішим завданням для молодого поновлення є навчання. Протягом першого тижня майбутні першокурсники освоювали теоретичні питання військових дисциплін, а вже як тиждень відпрацьовують усе на практиці. Важливим елементом у житті кожного військовослужбовця є фізична підготовленість, тому з початку первинної військової підготовки на ній акцентують особливу увагу. Майбутні курсанти взводу спеціального призначення під час занять з фізичної підготовки вчилися долати загальновійськову смугу перешкод. Старший викладач кафедри фізичної підготовки та спорту підполковник Юрій Белошенко ознайомив присутніх з порядком виконання вправи, технікою подолання окремих елементів смуги та на власному прикладі показав подолання усіх цих елементів. Після чого майбутні спецпризначенці спробували самостійно правильно подолати вертикальні та горизонтальні перешкоди.

«Проходження загальновійськової смуги перешкод показує наскільки людина фізично розвинена. Навички з подолання даної смуги необхідні усім військовослужбовцям, а спецпризначенцям особливо. Тому що вони виконують бойові завдання в екстремальних умовах, а ці умови вимагають від військовослужбоців витривалості та психологічної стійкості. Вже з перших занять можна зрозуміти наскільки у військового розвинені ці якості та чи взагалі готові вони фізично розвиватися», - зазначив підполковник Юрій Белашенко.

Не менш важливою дисципліною для молодого поповнення є долікарська підготовка, під час якої майбутні курсанти ознайомлюються з базовими поняттями під час первинної військової підготовки. На заняттях з долікарської підготовки майбутніх гвардійців навчають як надавати домедичну допомогу відповідно алгоритму «M.A.R.C.H» у секторі обстрілу та у секторі укриття. Важливо зазначити, що заняття побудованні на відпрацюванні саме практичних питань. Це і накладання кровоспинних засобів та давлючих пов’язок на ушкоджені ділянки тіла.

«Долікарська підготовка входить до складу бойової та спеціальної підготовки. Дуже важливо навчати цій дисципліні саме з початку навчання майбутніх курсантів. Щоб вони з перших занять зрозуміли наскільки важливо знати навіть елементарні елементи тактичної медицини. Адже, ці знання можуть максимально підвищити шанси на виживання як свої, так і своїх товаришів під час виконання бойових та службово-бойових завдань», - зазначив старший викладач кафедри психології та педагогіки майор Дмитро Слурденко.

Попереду на майбутніх курсантів чекають справжні бойові стрільби, тактичні навчання і заняття та триденний польовий вихід, де вони покажуть свої знання навички, які отримали протягом місяця у навчальному центрі Академії.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ