новини

Майбутні першокурсники пройшли відбір до збірної команди Академії з поліатлону

14.08.2019 08:00

У навчальному центрі Національної академії Національної гвардії продовжується первинна військова підготовка майбутніх курсантів.

Пріоритетний напрямок первинної військової підготовки – навчання. Переважну частину свого часу хлопці та дівчата проводять на заняттях, освоюють військові науки та на практиці відпрацьовують різноманітні вправи та нормативи.

Не менш важливим напрямком є фізична підготовка. Для хлопців тренування турніках та брусах, багатокілометрові кроси стають звичною справою. Дівчата нарівні з хлопцями наполегливо займаються на спортивному містечку, їх не лякають ніякі фізичні навантаження. На постійній основі з молоддю проводиться спортивне свято та змагання.

«Первинна військова підготовка – школа курсантської витримки, а значить необхідної своєрідної перевірки для першокурсників. Це, можна сказати, перевірка юнаків на витривалість, зміцнення дружних та товариських стосунків. Такі якості виховуються саме під час командної роботи, де результат залежить від кожного військовослужбовця», - зазначив заступник табірного збору полковник Сергій Волошко.

Цього разу у навчальному центрі з майбутніми курсантами Академії пройшли змагання з літнього поліатлону. Дані змагання проходили у рамках відбору кандидатів до збірної команди Академії. Участь взяли 5 команд, 2 з яких представляли дівчата.

Змагання з поліатлону включали в себе перевірку наступних елементів: плавання на 50 м, біг на 100 м, підтягування на перекладині для хлопців, віджимання від полу для дівчат, метання гранат на дальність та біг 1000 м.

Призерами змагань серед хлопців стали: Вадим Приходько – 1 місце, Руслан Блідуха – 2 місце, Артем Шаханов – 3 місце. Дівчата розподілили місця наступним чином: Інна Гоманець – 1 місце, Карина Черненко – 2 місце, Анна Кухарчук – 3 місце.

«Ми проводимо такі змагання щоб майбутні курсанти з перших днів налаштовувалися на покращення своєї фізичної підготовленості. Крім того, таким чином ми перевіряємо їхні моральні та вольові якості та готовність фізичних та психологічних навантажень. Хлопці та дівчата, які за підсумками змагань мають найкращі результати, увійдуть до збірної команди з поліатлону та вже скоро представлятимуть Академію на чемпіонатах», - зазначив старший викладач кафедри фізичної підготовки та спорту підполковник Юрій Белошенко.

Нагадаємо, що кожного року спортсмени Академії представляють навчальний заклад Національної гвардії на чемпіонатах військово-навчальних закладів системи МВС з різних видів спорту. А змагання з поліатлону є одними із ключових.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ