новини

Курсантам Академії розповіли про НАТО та гендерні аспекти військової служби

13.08.2019 07:42

В навчальному центрі Академії курсантам, які проходять первинну військову підготовку розповіли про діяльність НАТО та гендерні аспекти військової служби.

Представники відділу євроатлантичної інтеграції провели ввідне заняття, яке передує основним чотирьом модулям, що будуть проводитись в Академії в межах Програми розвитку професійних навичок у курсантів та слухачів Академії за стандартами НАТО, а саме «Лідерство», «Гендерні аспекти професійної діяльності», «Стратегічні комунікації» та «Публічні виступи».

Заступник начальника відділу євроатлантичної інтеграції підполковник Руслан Мусевич, зазначив, що ураховуючи євроатлантичний курс нашої держави, співпраця з НАТО є одним із пріоритетних напрямків міжнародного співробітництва Національної гвардії України. Він наголосив на тому, що в березні 2019 року, для впровадження сучасної моделі підготовки особового складу Академії, рішенням командувача Національної гвардії України було створено відділ євроатлантичної інтеграції і більш детально розповів про відділ та його  завдання.

Беручи до уваги, що гендерна проблематика є одним із напрямів Програми, курсантів залучили до обговорення  гендерних аспектів військової служби. Особливо жваву дискусію викликало обговорення різниці між поняттями «стать» і «гендер» та про місце жінок на військовій службі.

«Мені було цікаво дізнатися про те, що гендерна рівність означає рівну присутність жінок і чоловіків не тільки в приватному житті, але й у суспільному», – поділився враженнями курсант командно-штабного факультету, взводу спецназу Денис Вербицький.

Про Організацію Північноатлантичного договору, а саме про історію та причини створення Альянсу, структуру та пріоритетні напрямки діяльності розповіла старший інспектор відділу Каріна Сіроус. В ході заняття курсанти також дізнались  про ключові події співпраці НАТО з Україно, Національною гвардією України та Академією.

«Курс орієнтації на НАТО є важливим та актуальним для курсантів, бо це перший крок до становлення сучасного офіцера, який матиме професійні навички відповідно до кращих практик навчання країн-членів НАТО», –  зазначив підполковник  Руслан Мусевич.

Довідково: Програма розвитку професійних навичок – проект розроблений відділом євроатлантичної інтеграції за підтримки управління міжнародного співробітництва Головного управляння Національної гвардії України та Програми професійного розвитку НАТО-Україна (PDP).

Автор Каріна Сіроус