новини

Фінішна пряма майбутніх першокурсників Академії Нацгвардії – триденний польовий вихід

22.08.2019 16:12

У навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України розпочався фінальний етап первинної військової підготовки майбутніх курсантів. Протягом чотирьох тижнів хлопці та дівчата освоювали «ази» військової служби, проходили різноманітні тренінги та випробування у польових умовах. Фінішною прямою для усіх став польовий вихід, під час якого майбутні першокурсники показують свої знання, навички та фізичну підготовленість.

«Первинна військова підготовка - школа військового гарту та витримки, а значить необхідної своєрідної перевірки для першокурсників. Це, по суті, перевірка новачків на витривалість, зміцнення дружних та товариських стосунків. Майбутні курсанти пізнали всі складності обраної професії. Та сьогодні ми перейшли до останнього етапу підготовки, де перевіряємо наскільки хлопці та дівчата готові до фізичних та психологічних навантажень та і взагалі до навчання в Академії», - зазначив начальник табірного збору полковник Сергій Іщенко.

Під час польового виходу майбутні першокурсники пройшли 14 виснажливих випробувань з урахуванням показників часу. Вони доставляли боєприпаси під вогнем противника, долали водні перешкоди, здійснювали атаку переднього краю оборони противника під час дій у пішому порядку. Хлопці та дівчата пройшли обкатування бойовою технікою, порядок посадки та висадки на бронетранспортері. Крім того, весь особовий склад пройшов випробування з тактичної медицини, екстремальної психології, вогневої підготовки і тактики.

«Незважаючи на те, що кожного дня ми фізично втомлюємося та докладаємо багато зусиль щоб засвоїти нові для нас військові предмети, я задоволений, що обрав для навчання Академію Національної гвардії. Польовий вихід - це перше наше серйозне випробування після вступних іспитів, де ми повинні викластись на повну та довести, що ми достойні бути майбутнім Нацгвардії», - зазначив майбутній курсант Олександр Лебідь.

Вже завтра на майбутніх курсантів чекають наступний випробування: рух підрозділу за азимутом, відпрацювання дій особового складу в обороні та наступі, відбиття нападу противника та подолання смуги перешкод.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ