новини

Керівний склад Академії Нацгвардії взяв участь в обласних та міських заходах

24.08.2019 14:19

Керівництво Національної академії Національної гвардії України долучилося до міських та обласних заходів з нагоди  визволення Харкова від нацизму у Другій світовій війні та Дня Державного Прапора України.

На Меморіальному комплексі Слави міста Харкова пройшли жалобні заходи, де присутні вшанували пам’ять визволителів Харкова.

До братніх поховань та пам'ятника Батьківщині-Матері прийшли військовослужбовці Академії, ветерани, представники духовенства різних церков, депутати, керівники міста, правоохоронці, представники політичних партій та громадських організацій, курсанти військових вишів.

«Нехай мужність і героїзм цього великого свята ніколи і ніким не забувається. Військовослужбовці Академії завжди беруть участь у міських заходах та вшановують пам'ять загиблих воїнів. І кожні покоління захисників України ми виховуємо у дусі патріотизму та поваги до своєї держави та міста», - зазначив заступник начальника Академії по роботі з особовим складом полковник Василь Пилипенко.

У каплиці на честь ікони Божої Матері «Стягнення загиблих», побудованої 2016 року біля братських поховань, харків'яни взяли участь у поминальній службі за жертвами війни. Молебень провели священики християнських конфесій.

На площі Конституції міста, з нагоди Дня Державного Прапора України відбулася урочиста церемонія підняття українського стяга до якої долучилився тимчасово виконуючий обов’язки начальника Академії генерал-майор Олександр Морозов. У заході взяли участь народні депутати та депутати облради, керівники Харківщини, представники іноземних делегацій, громадських і політичних організацій, ветерани та військовослужбовці Харківщини. Загалом захід зібрав близько більше тисячі  чоловік.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ