новини

Як майбутні курсанти проходили останні випробування у польових умовах

25.08.2019 13:16

У навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України завершується первинна військова підготовка юнаків та дівчат, військовослужбовців контрактної служби, які обрали професію військового – а саме, офіцера Нацгвардії.

Позаду чотири тижні виснажливих занять у польових умовах. Та справжнім випробуванням для кожного майбутнього курсанта став триденний польовий вихід.

Нагадаємо, що під час першого дня у особового складу перевіряли знання та навички з тактичної медицини, екстремальної психології, вогневої, військово-інженерної підготовки і тактики.

«Завершився останній етап первинної військової підготовки майбутніх гвардійців. Під час польового виходу я  бачив в їхніх очах блиск і бажання до навчання військової справи. Звичайно було важко усім, але  кожен курсант мужньо витримав усі випробування і готовий до складання військової присяги на вірність українському народові», - зазначив начальник навчального збору полковник Сергій Іщенко.

Під час другого дня на майбутніх першокурсників чекали нові випробування: рух за азимутом, відпрацювання дій особового складу в обороні і наступі, відбиття нападу противника та обладнання одиночних окопів для стрільби лежачи. Завершився другий день польового виходу подоланням спеціальної смуги перешкод.

«Я задоволена першим місяцем навчання в Академії. Ще раз переконуюся, що обрала вірний шлях. Усі випробування, які ми пройшли не виснажують, а навпаки примножують бажання навчатися та рухатися до своєї мети. Вже з нетерпінням чекаю початку нового навчального року», - поділилася враженнями Крістіна Хоменко.

Та ключовим етапом триденного полового виходу став 15-ти кілометровий марш, під час якої хлопці та дівчата рухалися за певним маршрутом та відбивали напад диверсійно-розвідувальної групи.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ