новини

Новий навчальний рік в Академії Нацгвардії

02.09.2019 15:56

У Національній академії Національної гвардії України розпочався новий навчальний рік.

Начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський привітав особовий склад зі святом та вручив нагороди офіцерам та викладачам кафедр навчального закладу.

«Від імені командувача Національної гвардії України, командування Академії та від себе особисто вітаю курсантів, студентів, викладачів з початком нового навчального року. Викладачам бажаю самовідданої творчої праці та терпіння, а офіцерам та курсантам – бути зразком для першокурсників. Окремо хочу привітати першокурсників із вступом до нашого навчального закладу. Бажаю вам швидко влитися в наш дружній колектив, старанно та наполегливо опановувати знання і своїми досягненнями прославляти Національну академію Національної гвардії України. Усіх зі святом!», – звернувся начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Важливим цей день є для усіх курсантів, особливо для першокурсників. Вони обрали військовий шлях, і з перших днів навчання їм потрібно старанно та наполегливо опановувати знання та зарекомендовувати себе, як зразкових курсантів Академії. Такої думки першокурсниця гуманітарного факультету Софія Позняковська.

«Сьогодні важливий день для всіх нас, та особисто для мене. Пройшов тиждень після завершення первинної військової підготовки, протягом якого ми лише готувалися до складання військової присяги. Чесно кажучи, вже стало якось сумно без занять, хочеться навчатися та ходити на «пари», - зізнається Софія. -  Для мене займатися військовою справою – це одночасно цікаво і складно. Але, я розумію, що прийшла сюди навчатися, тому буду наполегливо освоювати усі предмети щоб стати професійним психологом».

За традицією військовий капелан Петро Шиндлярський прочитав молитву та, окропивши кожного свяченою водою, благословив на новий навчальний рік.

Наступної події, якої чекають усі першокурсники – складання військової присяги.

«Хочеться вже дуже скласти присягу. Саме після того, як ми промовимо текст військової присяги на вірність українському народові ми  можемо себе вважати та називати військовими, - додає дівчина. – Я впевнена, що після присяги все зміниться, ми повністю заглибимось у навчання. Тим більше розпочнуться добові наряди, а ще на нас чекає виїзд у навчальний центр у жовтні. Розумію, що буде зовсім не так, як було під час первинної військової підготовки. Але впевнена, що не пожалкую про те, що обрала військовий шлях, а саме – Академію Нацгвардії».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ