новини

В Академії розпочалися курси для офіцерів військового зв`язку з підрозділів Національної гвардії України

03.09.2019 17:36

Курси від мережевої компанії «Cisco» проходять в Академії Національної гвардії України вперше і спрямовані на надання фахівцям військового зв`язку підрозділів НГУ необхідних знань та навичок для роботи із обладнанням компанії.

Згідно із програмою, протягом трьох місяців, навчання пройдуть15 офіцерів військового зв`язку, діяльність яких пов`язана із інформатизацією підрозділів НГУ. Навчання здійснюватиметься дистанційно. Два рази на тиждень викладач буде проводити вебінари. Також, щомісяця учасники складатимуть тестування, розроблене спеціалістами Академії «Cisco», яка є структурним підрозділом компанії. При цьому, викладач має можливість контролювати процес навчання та оцінювати роботу кожного із учасників. Протягом двох ввідних днів учасники здійснили реєстрацію на сервісі Академії «Cisco», ознайомилися з теоретичним матеріалом, який складається з 11 розділів та практичними прикладами налаштування обладнання.

Відповідальними за організацію та проходження курсів є інструктори, які пройшли відповідне навчання. В Академії Нацгвардії до числа інструкторів входять начальник кафедри військового зв`язку та інформатизації полковник Олександр Іохов та заступник начальника кафедри військового зв`язку та інформатизації полковник Віктор Оленченко, який відповідальний за проведення цьогорічних курсів.

«На сьогодні в Національній гвардії України застосовується понад 80% обладнання компанії «Cisco». Це комутатори, маршрутизатори та мережеве обладнання, на якому будується інформаційний простір Національної гвардії України, тож підготовка висококваліфікованих фахівців є надзвичайно важливою, - вважає Віктор Оленченко. – Представники компанії «Cisco» вже давно зрозуміли, що недостатньо поставляти техніку, а треба ще й навчити персонал як на ній правильно працювати. Відтак, під час курсів основна увага акцентуватиметься на правильній роботі з технікою, враховуючи як практичні, так і теоретичні елементи». 

Посада інженера телекомунікаційних мереж і цифрових систем лейтенанта Валентина Дудкіна передбачає роботу з мережевим обладнанням, тож керівництво однієї з військових частин НГУ вирішило направити на проходження курсів саме його.

«Курси достатньо сильні, адже Академія «Cisco» є однією з найкращих для тих, хто хоче вивчити обладнання та вміти його налаштовувати. Скажімо, в нашій частині використовуються комутатори  «Cisco 2960», - розповідає Валентин Дудкін. - Існує думка, що обладнання компанії «Cisco» найкраще, тож якщо Національна гвардія України тяжіє до постійного розвитку, треба співпрацювати з лідерами».

У грудні, в разі успішного проходження курсів, слухачі отримають сертифікати міжнародного зразка та мають дозвіл здійснювати експлуатацію і налаштування обладнання «Cisco» в усіх країнах світу, де є обладнання компанії.

Довідково: «Cisco» - американська транснаціональна компанія, яка розробляє і продає мережеве обладнання, призначене переважно для великих організацій та телекомунікаційних підприємств.

Відділ міжнародних зв`язків, інформації та комунікації НА НГУ