новини

Представники Академії взяли участь у тренінгу ґендерного спрямування

05.09.2019 17:55

На минулому тижні, в місті Києві, відбувся дводенний тренінг для авторів Методичних рекомендацій щодо впровадження  ґендерного компоненту в освітні програми закладів вищої освіти сектору безпеки і оборони України (далі – Методичні рекомендації). Захід відбувся за підтримки організації ООН Жінки в Україні та уряду Швеції. Участь у тренінгу взяли десять ВУЗів сектору безпеки і оборони України, серед яких викладачі та координатор з  ґендерних питань Національної академії Національної гвардії України підполковник Руслан Мусевич. Захід відбувся за участю Урядової уповноваженої з питань  ґендерної політики Катерини Левченко.

Під час зустрічі представники науково-педагогічного складу обговорили найбільш актуальні питання щодо порядку написання Методичних рекомендацій та кроки для подальшої роботи авторського колективу. За час проведення тренінгу застосовувалися методи які спрямовувалися не тільки на зацікавлення, але й активізацію мислення учасників, зокрема, «мозковий штурм».

«Тренінги такого типу змінюють наш світогляд, адже ми починаємо мислити системно та стратегічно. Хочу подякувати тренерці Олені Сусловій за професіоналізм та терпіння, а колегам із інших ВУЗів за плідну участь. Впевнений, що у нашої команди вийде якісний матеріал, але попереду ще багато роботи. Наступну зустріч із учасниками авторського колективу плануємо провести у жовтні, тож часу на відпочинок немає», - зазначив Руслан Мусевич.

Робота над Методичними рекомендаціями передбачає врахування досвіду країн-членів НАТО з дотриманням національної ідентичності українського народу. Вихід Методичних рекомендацій заплановано на травень 2020 року. Автори планують, що, таким чином, буде створено першу в Україні систему підготовки слухачів та курсантів ВНЗ сектору безпеки і оборони з урахуванням  ґендерного компоненту.  Подібного роду спрямування надасть можливість випускати ґендерно-компетентних професіоналів із чітким розумінням принципу роботи з колективами, що складаються з осіб різної статі.

Відділ міжнародних зв`язків, інформації та комунікації НА НГУ