новини

Представники Збройних Сил Латвійської республіки поспілкувалися з майбутніми офіцерами Нацгвардії

10.09.2019 18:08

Представники Національних Збройних Сил Латвійської Республіки відвідали Академію Нацгвардії. Вони зустрілись та поспілкувались з майбутніми офіцерами Національної гвардії України.

Головний капелан Національних Збройних Сил Латвійської Республік Елмарс Плявінш розповів гвардійцям про специфіку роботи військових капеланів у Збройних силах Латвії та акцентував увагу на важливості їхньої роботи на території бойових дій.

«Наша команда вже не вперше в Україні та і в Академії також. Ми зустрічаємось  з військовими різних силових структур, які беруть участь у бойових діях на Сході України та надаємо їм допомогу. Цього разу ми передаємо 30 тон гуманітарної допомоги. Це одяг, взуття, ліки, взагалі все, що може знадобитися будь-якій людині. Це все дрібниці, але нам хочеться зробити хоч якийсь внесок та підбадьорити населення та бійців, які зараз на Сході», - зазначив головний капелан Національних Збройних Сил Латвійської Республік Елмарс Плявінш.

Ельмарс Плявінш зазначив, що для воїна будь-якої країни світу віра в Бога така ж важлива, як і фізична підготовка: «Віра  - це сила, яка змінює мислення, формує вас як духовно, так і фізично. В будь-якій ситуації ви не повинні здаватися».

Головний капелан звернувся до гвардійців з промовою про обов’язкові офіцерські якості у кожному з них. Насамперед про лідерство та піклування про особовий склад. Він на власному прикладі показав, що у своїму віці знаходиться у гарній фізичній формі. Разом із двома курсантами він  змагався по віджиманню від підлоги. Він зауважив, що їх робота в армії схожа на роботу психологів, але вони більше працюють із людиною духовно.

Нагадуємо, що з представниками Посольства Латвійської Республіки в Україні було досягнуто домовленостей щодо надання гуманітарної допомоги в рамках програми НГУ по роботі з незахищеними верствами населення у зоні конфлікту Донецької та Луганської областей, яку буде направлено до району проведення ООС для передачі місцевому населенню.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ