новини

В Академії представили нового радника від Об’єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади в Україні

10.09.2019 18:30

Національну академію Національної гвардії України відвідали представники від Об’єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади в Україні.

«Ми раді вас бачити у стінах нашого навчального закладу. Ми цінуємо  нашу співпрацю. Я висловлюю слова вдячності майору Корі Анхорну за роботу та велику кількість реформ, які були проведені в Академії та безпосередньо у Національній гвардії за його підтримки. Я впевнений, що з новим радником наша робота буде такою ж плідною протягом наступних 7 місяців. Щодо цього ні на мить не сумніваюсь, адже ми, обидві сторони зацікавлені у розвитку Національної гвардії України», - зазначив начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Майор Корі Анхорн, який перебував на посаді офіцера по взаємодії з НГУ від Об’єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади в Україні протягом року представив керівництву Академії свого наступника. Ним став майор Збройних сил Канади Стівен Лонг.

«Національна гвардія України швидкими темпами прямує вперед. А Національна академія – одне із найбільш професійних місць у Нацгвардії. Не зважаючи на те, що мій термін перебування в Україні завершується, для нашої команди дуже важливо продовжувати підтримувати вашу країну. Я завжди був у захваті від вашої роботи, наполегливості, готовності змінюватися та зміцнюватися. Приємно спостерігати за тим, що ви налаштовані на спільну працю та готові вносити зміни у навчальний процес для розвитку гвардійців», - зазначив майор Корі Анхорн.

Окрім знайомства, під час зустрічі обидві сторони обговорили основні аспекти співпраці та спланували подальші вектори організації навчань та партнерства. Також під час візиту гості зустрілись з представниками відділу євроатлантичної інтеграції. Кожен офіцер розповів про напрям діяльності, за який він відповідає та можливі перспективи розвитку. Канадським офіцерам представили  програму розвитку відділу, концепцію та плани проведення навчальних модулів на найближчий рік.

«Я хочу допомогти вам якнайкраще підготувати майбутніх офіцерів. Я та моя команда продовжить проєкти, які вже діють в Академії та звичайно у подальшому розпочнемо нові. Наше спільне завдання – допомогти Україні залишатися суверенною, безпечною та стабільною державою», - майор Канади Стівен Лонг.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ