новини

В Академії Нацгвардії розпочалися навчально-методичні збори

10.09.2019 18:20

Протягом тижня у Національній академії Національної гвардії України проходитимуть навчально-методичні збори в яких візьме участь науково-педагогічний склад Академії та офіцери курсантських підрозділів. Основним завданням зборів є підведення підсумків  діяльності Академії за минулий навчальний рік та визначення шляхів удосконалення освітнього процесу в подальшому.

Під час відкриття були присутні представники Головного управління Національної гвардії України, які будуть надавати допомогу та рекомендації працівникам Академії.

Відкрив збори начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський. Під час зустрічі він розповів про підсумки роботи та досягнення Академії Національної гвардії України, які мали місце за 2018-2019 навчальний рік. Також начальник Академії акцентував увагу на питаннях удосконалення роботи навчального закладу в 2019-2020 році.

«Академія показала достатньо вагомі результати в навчальному процесі за минулий рік. Наступний навчальний рік очікується дуже насиченим та важливим для розвитку навчального потенціалу Академії. Зокрема, вперше в січні-лютому 2020 року, більше ніж 200 курсантів пройдуть Державну підсумкову атестацію. Значна увага приділятиметься акредитації освітніх програм, оновленню навчально-методичного забезпечення, впровадженню нових форм та методів навчання з використанням інформаційних технологій, проведенню бінарних занять та збільшенню здобувачів вищої освіти, - зазначив Сергій Соколовський. – Сподіваюся, що навчально-методичні збори пройдуть організовано і кожен отримає від їх проведення щось нове та корисне.  Переконаний, що під час засідання вченої ради ми досягнемо згоди у вирішенні важливих питань у житті Академії». 

Заступник начальника навчально-методичного центру – начальник відділу методичного забезпечення навчального процесу Академії полковник Михайло Медвідь акцентував увагу на реалізації в освітньому процесі Академії Нацгвардії вимог нормативно-правових актів.

«Національна гвардія отримала багато нових розробок, що стосуються технічного забезпечення, деякі саме від злагодженої роботи викладачів Академії, - наголосив Михайло Медвідь. – Важливим є підвищення методичного рівня науково-педагогічних працівників, шляхом навчання на курсах підвищення кваліфікації.

Протягом трьох днів на факультетах та кафедрах Академії будуть проведені засідання. Керівники структурних підрозділів та їх заступники підведуть підсумки діяльності за напрямками та визначать пріоритетні задачі на наступний навчальний період. Одне з таких засідань відбулося й на кафедрі філології, перекладу та стратегічних комунікацій. Зазначена кафедра є найбільшою в Академії за кількістю навчальних дисциплін.

«Науково-педагогічний склад кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій постійно вдосконалює методику викладання навчальних дисциплін, знаходить оптимальні форми і методи навчання для підвищення мовної компетентності майбутніх офіцерів, - запевнила завідувач кафедри Ірина Лисичкіна. – На період 2018-2019 навчального року науково-педагогічний колектив провів плідну роботу щодо розробки та оновлення документації з організації навчально-виховного процесу, системи оцінювання, участі в науково-методичних та науково-практичних конференціях, використанні новітніх інформаційних технологій, зокрема, віртуальної лабораторії, підвищення кваліфікації п’яти викладачів кафедри. Впевнена, що 2019-2020 навчальний рік матиме нові здобутки та досягнення для всього науково-педагогічного складу як нашої кафедри, так і Академії».

По завершенню навчально-методичних зборів відбудеться розширене засідання вченої ради Академії, де будуть визначені основні завдання керівного складу та науково-педагогічних працівників щодо організації освітнього процесу у 2019 та 2020 році.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ