новини

В Академії завершилися навчально-методичні збори з науково-педагогічними працівниками та офіцерами

13.09.2019 08:46

Керівний склад Національної академії Національної гвардії України провів заключний етап навчально-методичних зборів з викладачами та офіцерами навчального закладу.

Відкрив розширене засідання вченої ради начальник Національної академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський: «Головною метою Національної академії є підготовка висококваліфікованих офіцерських кадрів для Національної гвардії, які будуть здатні виконати поставлені задачі, - наголосив Сергій Соколовський. – Пріоритетними для Академії на період 2019-2020 навчального року є пункти з акредитації десяти освітніх програм, розширення співпраці з іноземними представниками та підвищення фахового потенціалу науково-педагогічних працівників. Колеги, перед вами як викладачами стоять завдання з якісної підготовки офіцерів Національної гвардії України. Переконаний, що завдяки вашій самовіддачі та компетентності, зазначені завдання будуть успішно виконані».

За час проходження навчально-методичних зборів, на засіданнях всіх кафедр, факультетів були обговорені питання освітньої діяльності. Їх стан вивчали представники Головного управління Національної гвардії України. Крім того, були проведені й інструкторсько-методичні заняття, направлені на підвищення якості занять науково-педагогічних працівників навчального закладу.

Заступник начальника Академії генерал-майор Олександр Морозов у своїй доповіді детально зупинився на поточному стані справ та перспективах подальшого розвитку Академії.

«Військова освіта повинна враховувати реалії сьогодення та ґрунтуватися більше на практичному досвіді ніж на теоретичній складовій. З даних, які містяться в моїй доповіді, можу зробити висновок, що постійне підвищення кваліфікації науково-педагогічними працівниками Академії, організація військових стажувань та практики курсантів, проведення низки наукових досліджень сприяє забезпеченню злагодженого навчального процесу. Впевнений, що тільки той, хто сам постійно вдосконалюється, зможе вести за собою навчаємих і надати їм необхідні знання, яких сьогодні потребує ринок праці», – зазначив Олександр Морозов.

Після підсумування ходу методичних зборів, проект рішення розширеного засідання вченої ради було затверджено.

Наприкінці зборів були оголошені кращі методисти та працівники, які здобули високі показники в науковій роботі. За плідну науково-педагогічну діяльність, старанність, сумлінне виконання службових обов’язків та успіхи у навчально-виховній роботі грамотами були нагороджені 27 працівників. Деякі з військовослужбовців були нагороджені грошовими преміями та подяками від керівництва Національної академії Національної гвардії України.

Навчально-методичні збори пройшли і на Київському факультеті. У них взяли  участь науково-педагогічні працівники, офіцери курсантських підрозділів та представники Академії, які прибули задля перевірки та надання допомоги.

Під час заходу начальник факультету полковник Дмитро Корнієнко наголосив: «Основним завданням зборів є підведення підсумків діяльності факультету за навчальний рік та визначення напрямків удосконалення подальшого навчального процесу.  Багато зроблено за минулий рік, і наступний буде  не менш плідним. Це стосується усіх сфер нашого молодого підрозділу».

Також вичерпними були й доповіді заступників начальника факультету за напрямками: діаграмами, графіками та фотографіями вони продемонстрували проведену роботу, визначили кращі підрозділи та чітко довели завдання, поставлені на наступний рік.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації і комунікації НА НГУ