новини

Гвардійці Академії Нацгвардії відзначили свято фізичної культури і спорту командними змаганнями (відео)

16.09.2019 17:01

В Національній академії Національної гвардії України пройшло спортивне свято, присвячене Дню фізичної культури і спорту України. В командних змаганнях взяли участь курсанти командно-штабного та гуманітарного факультетів навчального закладу.

Показати свої досягнення курсанти мали можливість у різних видах змагань: волейбол, естафета 4x500 м, крос на 1 км у складі підрозділу, перетягування канату.

За результатами змагань, призові місця розподілились наступним чином:

найсильнішими у естафеті 4 x500 м виявилися курсанти 3 року навчання командно-штабного факультету, перемогу в змаганнях з кросу на 1 км здобули гвардійці 4 року навчання командно-штабного факультету.

У змаганнях з волейболу перше місце посіла команда командно-штабного факультету, а у перетягуванні канату перемогу здобула команда гуманітарного факультету.

«Усі учасники свята виявили жагу до перемоги та показали високі спортивні результати. Під час виконання складних спортивних елементів емоції переповнювали як курсантів, так і вболівальників. Хвилювання, бажання перемогти й стати сильнішим було притаманне кожному учаснику змагань. Таким чином, військовослужбовці підвищили  свою індивідуальна фізичну підготовку, професійний рівень і готовність до виконання завдань за призначенням», - зазначив т.в.о начальника кафедри фізичної підготовки та спорту підполковник Олександр Хацаюк.

Один із учасників свята, гвардієць взводу спецназу командно-штабного факультету старший сержант Дмитро Губерніцький вивів команду вперед у естафеті 4х500 м. Хлопець професійно займається спортом, був відібраний до збірної команди Академії з міні-футболу. Протягом навчання, гвардієць спрямовує власні сили не лише на бігові  вправи, але і на змагання з боротьби та рукопашного бою.

«Спорт для мене - це друге життя, - ділиться своїми поглядами Дмитро Губерніцький. - Та й взагалі, переконаний, що заняття спортом – це життєва необхідність для кожного. Завдяки фізичній витривалості я став власником синього берету з відзнакою, який засвідчує, що я рухаюся в правильному напрямку - це мене мотивує і допомагає правильно визначати життєві пріоритети».

По завершенню змагань, команди-переможці отримали почесні грамоти. Спортивне свято пройшло і на Київському факультеті. Чотири курсантські підрозділи у запеклій боротьбі виборювали звання кращих. На змагання були винесені наступні випробування: біг на 1000 метрів, біг на 100 метрів, армреслінг, перетягування канату, жим штанги вагою 55 кілограмів лежачи, підняття гирі та міні-футбол.

Відчуваючи неабиякий дух конкуренції та вагому підготовку кожного з учасників команд з мінімальним відривом у показниках, перше місце вибороли курсанти випускного курсу.

«На наступних змаганнях ми докладемо максимум зусиль, щоб отримати перехідний кубок факультету. Маємо час і неабияке бажання  стати переможцями», - зазанчив старшина курсу другого року навчання Анатолій Костецький, який виборов перше місце у жимі штанги лежачи.

Капітанів команд нагородили кубками та грамотами. Також відзначили курсантів в особистій першості.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ