новини

Курсантка презентувала Академію Нацгвардії на прес-конференції «Дівчата в погонах. Ґендерна освіта в Україні – досвід Харківських вишів»

18.09.2019 17:25

Захід відбувся в медіа-хабі Харківського прес-клубу. Основну увагу учасники, серед яких, сержант, командир відділення Академії Нацгвардії Христина Бойчук, представники Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус», Військового інституту танкових військ НТУ (ХПІ) та Харківського військового університету повітряних сил імені І. Кожедуба, акцентували на реалізації гендерної політики у військових навчальних закладах.

За словами модератора прес-конференції Ольги Костяної, питання ґендерної освіти актуальні не тільки для Харкова, але й всієї України.

«Ґендерна політика в Україні поступово змінюється, але, порівняно з країнами Європи, ми спостерігаємо досить повільні зміни. Українки зберігають низький рівень ґендерного балансу в галузі політичного представництва, керівництва державою, економічних процесах і силових структурах, - прокоментувала Ольга Костяна. -  Незважаючи на всі фактори, саме у військовій сфері сьогодні проводяться найбільш прогресивні кроки».

Під час прес-конференції спікери розповіли про умови навчання курсанток у харківських закладах військового спрямування, особливості підготовки жінок-військовослужбовців та відповідності ґендерної інфраструктури до умов, встановлених міжнародними стандартами. Представниця від Національної академії Національної гвардії України, сержант Христина Бойчук, мала можливість розповісти зацікавленій аудиторії про специфіку навчання в Академії, охарактеризувала свою діяльність в якості амбасадора в рамках лідерської програми «Амбасадори Цілей сталого розвитку», а саме у сфері ґендерної рівності. Христина Бойчук також поділилася інформацією щодо важливості візиту до Академії радника з питань жінок, миру та безпеки представництва НАТО в Україні майора Стіва Вінтерса. Представник НАТО має на меті вдосконалити систему ґендерної підготовки в Академії Нацгвардії, враховуючи кращі практики країн-членів НАТО. 

«Це велика честь для мене, сидіти за одним столом із офіцерами та представляти наш навчальний заклад і його позицію, стосовно ґендерної інтеграції, - зазначила Христина Бойчук. – Переконана, що зустріч позитивно відобразиться на нашій майбутній співпраці та надасть можливість громадськості зрозуміти, що ми відкриті до позитивних змін і якісної комунікації».

Учасники прес-конференції наголосили на важливості обміну досвідом між викладачами та курсантами закладів військового спрямування, а також дієвості подібних зустрічей для поширення ґендерної освіти в Україні. 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ