новини

В Академії Нацгвардії перевірили рівень професійної компетентності офіцерів

18.09.2019 17:24

Протягом тижня в Національній академії Національної гвардії України проходила здача професійної підготовки офіцерами всіх підрозділів.

Здача проходила поетапно на різних навчальних місцях. Захід розпочався зі стройової підготовки на плацу, де офіцери показали свої вміння у виконанні стройових прийомів та свою теоретичну та методичну підготовку. У вогневому комплексі на офіцерів чекала перевірка теоретичних знань будови та тактико-технічних характеристик озброєння Національної гвардії та практичне виконання нормативів і стрільб.

Наступним етапом стала здача теоретичних та практичних знань зі стройової, гуманітарної, тактичної та методичної підготовки, керівних документів та Статутів Збройних сил України.

«Якісна підготовленість офіцера Нацгвардії є важливим фактором. Професійна компетентність відображає готовність і спроможність здійснювати на належному рівні професійну діяльність, застосовуючи увесь спектр необхідних знань, умінь і навичок. Програма здачі професійної підготовки включає всі особливості завдань, що сьогодні покладаються на Національну гвардію, адже и постійно повинні йти в ногу з часом. Прослідковується позитивна динаміка: військовослужбовці демонструють відмінні та добрі результати, адже систематично займаються самовдосконаленням. Офіцерський склад, до того ж, є взірцем для наших курсантів, тому і підготовка їх повинна бути відповідною», – зазначив заступник начальника Національної академії полковник Сергій Мартиненко.

Також офіцери склали нормативи з фізичної підготовки. Вони продемонстрували свої здібності з підтягувань, стометрового забігу і кілометрового кросу.

«Високий рівень професійної підготовки військовослужбовця є запорукою успішного виконання поставлених завдань. Завдяки регулярній здачі заліків у військовослужбовців є можливість оцінити свої знання та вміння і вдосконалити їх, якщо це необхідно.  Також хотілось би заначити, що всі обов’язкові предмети здаються військовослужбовцями чоловіками та жінками не залежно від їх звань та посад» - зазначила старший офіцер відділу євроатлантичної інтеграції молодший лейтенант Тетяна Радванська.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації і комунікації НА НГУ