новини

Курсанти-психологи допомогли вихованцям інтернату у пізнанні різних професій

20.09.2019 16:07

Курсанти-психологи першого року навчання разом з курсовим офіцером капітаном Ігорем Смирновим відвідали вихованців Харківської спеціальної школи-інтернату № 8, де навчаються діти з фізичними вадами. Познайомившись з малечею віком від 11 років, гвардійці влаштували для дітей незабутню екскурсію до дитячого розважального центру  «Франсільванія» - інтерактивної країни професій та захоплень.

«Військовослужбовці Національної академії завжди підтримують активну громадську позицію у житті місті Харкова. Багаторічні теплі відносини пов'язують дитячі будинки і інтернати та курсантів Академії. Регулярні зустрічі з діточками стали доброю традицією і приносять радість як малечі, так і курсантам. А для гвардійців, які навчаються на психологів – це також є невід’ємною складовою професій», - розповідає капітан Ігор Смирнов.

В країні професій і захоплень, діти відвідали фабрику морозива «Хладик», кондитерську фабрику «Полюс» та Одеський консервний завод дитячого харчування.

Малечі дали змогу спробувати себе в таких професіях, як кондитер та технолог з виготовлення морозива та соку.  Вони самі виготовляли смаколики, займалися їх естетичним оформленням. Почута інформація була дуже цікавою і корисною не тільки для вихованців інтернату, а й для курсантів.

«Для дітей такі візити – це незабутні емоції. Дуже приємно бачити їх усміхнені обличчя та радісні очі. Саме це є головною винагородою для нас за зроблену роботу. Взагалі після проведеного дня з дітьми ми зробили висновки, що незважаючи на стан здоров’я малечі, вони активні, допитливі, розумні та веселі і з ними дуже цікаво проводити час. До того ж, захід може допомогти дітям визначитись з вибором майбутньої професії. Щиро сподіваюся, що ми змогли допомогти підростаючому поколінню у пізнанні своїх талантів та навичок. З нетерпінням чекаємо на нові зустрічі», - зазначила курсантка Юлія Мантачка.

Курсантка Варвара Логвінова