новини

Стів Вінтерс: «У сучасному світі не стоїть питання чи потрібна жінка в армії, навпаки, виникає запит як залучити до військової служби вмотивованих жінок»

24.09.2019 11:42

У Центрі ґендерної культури відбулася зустріч з координаторами з ґендерних питань вищих військових навчальних закладів сектору безпеки і оборони міста Харкова, Харківської обласної державної адміністрації та радником з питань жінок, миру та безпеки представництва НАТО в Україні майором Стівом Вінтерсом.

Національну академію Національної гвардії представила команда з 6 осіб, які працюють у напрямку ґендерної рівності в навчальному закладі.

Представниця Департаменту освіти та науки Харківської обласної державної адміністрації Наталія Сухорукова та депутатка Харківської міської ради Ольга Чичина зазначили, що на Харківщині та, зокрема, у харківських вишах відбуваються безліч активних заходів, що популяризують ідею ґендерної рівності.

«Одним із тематичних заходів нещодавно стала зйомка соціального ролику молодого режисера Олександра Чернобая, за підтримки проєкту ЄС "Центр ґендерної культури як платформа для розширення прав та можливостей жінок і молоді" про дівчат-військових. Мета ролику – показати, що для жінки немає обмежень у будь-якій сфері діяльності. Дана робота показує, що треба відстоювати свою мрію та робити вибір свідомо. Раджу кожному переглянути цей ролик та можливо для себе зробити висновки», - зазначила  Наталія Сухорукова.

Допрем'єрний показ соціального ролику відбувся під час зустрічі. Варто зазначити, що однією з героїнь цього проєкту є курсантка гуманітарного факультету Академії сержант Христина Бойчук.

За круглим столом присутні обговорили важливість упровадження ґендерних питань в освітній процес у вищих військових навчальних закладах.

«Питання ґендеру – це не тільки про жінок та чоловіків або боротьбу між ними в питанні, хто з них сильніший. Поняття ґендер більш широке, адже включає соціальні ознаки, яких набуває жінка або чоловік у суспільстві. Не повинно бути протистоянь між чоловіками та жінками, - сказав майор Стів Вінтерс. – Завдяки ґендерноорієнтованому підходу в сучасному світі не стоїть питання чи потрібна жінка в армії, навпаки, виникає запит як залучити до військової служби вмотивованих жінок».

Наприкінці зустрічі Стів Вінтерс позитивно оцінив результати проекту та пообіцяв довести цю інформацію до фахівців Представництва НАТО в Україні та Штаб-квартири НАТО в Брюсселі.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ