новини

В Академії стартував курс з гендерних питань в рамках співпраці з офісом зв’язку НАТО

26.09.2019 12:58

У Національній академії Національної гвардії України розпочався модуль з гендерних питань для офіцерів оперативно-тактичного факультету та курсантів Академії. Цього року це вже третій модуль, який є частиною інтенсивного курсу, що проводиться за сприяння Програми Україна-НАТО з професійного розвитку.

«Представники Програми з професійного розвитку вже протягом чотирьох років проводять курси з офіцерами та курсантами Академії, які є вкрай важливими у процесі підготовки особового складу. За цей період представники Програми вже стали нашими близькими друзями, - зазначив начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський. - Я хочу подякувати Ове Уруп-Медсену, керівнику програми, завдяки якому було впроваджено платформу короткострокових курсів в Академії, створено відділ євроатлантичної інтеграції та імплементовано нові стандарти та практики в навчання майбутніх офіцерів».

Менеджер Програми Ове Уруп-Медсен акцентував увагу не тільки на важливості співпраці з Академією Нацгвардії, але й на висвітленні питань гендерної тематики. На його думку, це питання неможливо обговорити за один день, адже впровадження гендерної рівності вимагає самовіддачі та повного розуміння низки питань про які потрібно думати кожного дня. Саме така робота приведе до подальшого розвитку.

«Для мене завжди честь приїжджати до Харкова. Знаєте, співпрацюючи з багатьма навчальними закладами, можу з впевненістю сказати, що Академія Національної гвардії – один із найпрогресивніших навчальних закладів в України. Я майже п`ять років прожив в Україні, а до цього працював у різних місцях та хочу сказати, що саме в Україні отримав найкращу роботу в моєму житті - запевнив менеджер програми Ове Уруп-Медсен. – Хочу звернутися до курсантів. Через декілька років ви станете офіцерами, але для того, щоб вами пишалися ваші підлеглі, потрібно наполегливо працювати. Ваша присутність у цьому залі показує, що ви за реформи та розвиток Національної гвардії України. Тож, бажаю вам успіху та плідної праці на ці три дні модулю».

Після офіційного відкриття в офіцерів та курсантів розпочалися заняття.

Радниця голови парламентського Комітету з прав людини Ірина Суслова у своєму виступі розкрила тему жінок в секторі безпеки та оборони України і в миротворчих процесах.

«Можу з впевненістю сказати, що за останні п`ять років в Україні відбулася низка позитивних змін, що стосуються забезпечення рівних прав та можливостей жінок під час проходження військової служби в Збройних Силах України та інших військових формуваннях, - наголосила Ірина Суслова. – Досвід країн НАТО в політиці гендерної рівності є саме тим дієвим кроком, який модернізує структури безпеки та оборони. Перш за все, не потрібно боятися нових змін, адже при конструктивному та виваженому підході до їх впровадження, ми обов`язково досягнемо успіху».

Зазначимо, що модуль з гендерних питань є заключним в рамках роботи менеджера Програми Ове Уруп-Медсена з навчальним закладом. Начальник Академії Сергій Соколовський, подякував за плідну та злагоджену діяльність пану Ове Уруп-Медсену та вручив йому цінний подарунок на добру згадку про співпрацю з Національною академією Національної гвардії України.

Відділ міжнародних зв`язків, інформації та комунікації НА НГУ