новини

В Академії відібрали кращих спортсменів до збірної команди з єдиноборств

27.09.2019 15:03

Змагання по відбору до збірної команди Академії Нацгвардії з єдиноборств щорічно проводяться серед курсантів молодших курсів. Основним завданням змагань є укомплектування збірних команд Академії зі службово-прикладних видів спорту, таких як самбо, дзюдо, рукопашний бій та військово-спортивні багатоборства. Цього року до збірної команди увійшли три курсанти: Владислав Бойко та Владислав Кравченко з командно-штабного факультету та Володимир Притков з гуманітарного факультету.

«Курсанти, яких ми відібрали вже мають достатній рівень технічної, тактичної підготовки та фізичного розвитку. Крім цього, всі вони мають певні здобутки, спортивні розряди та звання. Переконаний, що при постійному відвідуванні тренувань та самовіддачі вони зможуть вже наступного року захищати честь Академії на змаганнях серед одинадцяти вузів України, які входять у систему МВС, - наголосив т.в.о. начальника кафедри фізичної підготовки та спорту підполковник Олександр Хацаюк. – Якщо курсанти мають певну базу із школи чи спортивних секцій, то за чотири роки навчання в Академії ми виводимо їх на рівень кандидатів в майстри спорту, а деякі, при гарній підготовці, можуть стати навіть майстрами спорту».

Для того, щоб захищати честь Академії на різних змаганнях зі службово-прикладних видів єдиноборств одних тренувань замало. Потрібно мати високі оцінки з військових дисциплін та не порушувати правила внутрішнього розпорядку Академії. Курсант командно-штабного факультету Владислав Кравченко впевнений, що впорається із всіма вимогами, щоб у майбутньому представляти навчальний заклад на різноманітних турнірах та змаганнях як в Україні, так і за її межами. Владислав кандидат в майстри спорту. З першого класу займався дзюдо, а потім став вдосконалюватися в самбо. Два роки тренувався в школі олімпійського резерву в Дніпрі, а також виступав за клуб «Дзюдо Дніпро». Був переможцем та призером на всеукраїнських турнірах.

«Я дуже радий, що увійшов до збірної команди Академії, адже хотів потрапити в збірну з того дня як дізнався, що є секція із самбо, - зазначив Владислав Кравченко. -  Заняття єдиноборствами – це невід’ємна частина мого життя, адже тренуюся з дитинства. На власному досвіді переконався, що всі єдиноборства не тільки зміцнюють фізично, але й інтелектуально, тому що дуже складно на фоні втоми приймати виважені рішення, щоб захистити себе, але від цього залежить перемога».   

Бажаємо курсантам успіхів та сил, щоб гідно представляти Національну академію Національної гвардії України на всеукраїнських та міжнародних змаганнях!

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ