новини

В Академії завершився модуль з ґендерних питань за участі слухачів Академії та представників Офісу зв’язку НАТО

27.09.2019 18:53

У Національній академії Національної гвардії України завершився модуль з ґендерних питань для офіцерів оперативно-тактичного факультету та курсантів Академії. Це третій модуль, який проводиться в рамках Програми Україна-НАТО з професійного розвитку.

Увага до ґендерних питань з боку військових є цілком зрозумілим явищем, адже це не тільки цікава, а й досить актуальна тема, у цьому переконана асистент проектів Програми професійної підготовки Україна-НАТО Анастасія Мішкіна. Для неї дуже важливо бачити активну взаємодію між курсантами, офіцерами та експертами, адже ґендер – це, перш за все, зміна ментальності, що потребує постійної та злагодженої роботи для досягнення позитивного результату, і Національна гвардія України та безпосередньо Академія здатна бути рушієм цих процесів.

«Ми співпрацюємо з НГУ вже чотири роки і саме ці модулі є результатом нашої кооперації. Ключовим є те, що ми маємо підтримку як з боку керівництва в Києві, так і з боку Академії. Це підтримка не словами, а дієвими кроками, що сприяє налаштуванню і побудові діалогу в напрямку євроатлантичної інтеграції»,- зазначила Анастасія Мішкіна.

Курсанти та офіцери переконалися на власному досвіді у важливості отримання знань стосовно ґендерних питань, адже одним із ключових у військовій сфері вже багато років поспіль є питання ґендерної рівності. З гвардійцями Академії своїм досвідом поділилися провідні експерти, консультанти та координатори  з України.

Цікавим для курсантів та офіцерів став виступ координаторки Жіночого Ветеранського Руху Андріани Сусак, який стосувався теми особистого досвіду в бойових діях. Вона в минулому військова та брала участь в Антитерористичній операції на Сході України. За словами Андріани професійність – не залежить від статі:

«Зараз дуже важливим фактором у секторі безпеки і оборони України є мотивація. Для того, щоб захищати країну кожний військовослужбовець повинен знати свої права, обовязки та розуміти, яка подальша доля у структурі. Сьогодні я поділилася своїм досвідом, який доводить, що війна – це не те місце де повинні перебувати жінки та чоловіки, але якщо справа стосується захисту держави, то тут кожен обирає: патріот ти своєї країни чи ні», - зазначила Андріана Сусак

Особливістю курсів, які проводять представники Офісу зв’язку НАТО є те, що заняття побудовані на практичній складовій. Вони включали в себе  дискусії, тренінги та різноманітні практичні завдання.

Військові вже ознайомилися зі публічними виступами, стратегічними комунікаціями, ґендерними відносинами, а в листопаді на них чекає останній модуль з лідерства.

Відділ міжнародних зв`язків, інформації та комунікації НА НГУ