новини

Офіцери Академії провели бінарне заняття з психологічного забезпечення

01.10.2019 14:49

У Національній академії Національної гвардії України офіцерам-магістрам розповіли про роботу з поліграфом.

Лекцію для слухачів проводив доцент кафедри військово-соціального та психологічного забезпечення – Микола Товма. В якості експерта, виступив начальник науково-дослідної лабораторії - підполковник Олександр Колісниченко, він показав офіцерам з чого складається поліграф. Також, офіцер розповів про те, що  тестування на поліграфі проводиться у випадках, коли людина відновлюється на посаду  або є підозра на скоєння правопорушення на робочому місці.

«Комп'ютер не має людського фактору, він не може суб'єктивно оцінити людину і виявити до нього симпатію, тому точніше виявляє правдивість відповідей на запитання. Також важливо, що результат проведення дослідження не є підставою для порушення кримінальної справи, та якщо людина скоїла злочин то - це одразу відображає пристрій. І порушник зізнається у зробленому, бо не витримує  тиску своєї совісті», - зазначив підполковник Олександр Колісниченко.

Проходження поліграфу займає від двох годин і більше та дає достатньо правдиву інформацію, щодо психологічного стану людини. Слід також зазначити, що висновки досліджень несуть виключно рекомендаційний характер.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ