новини

Ветерани Академії відвідали навчальний заклад та згадали часи військової служби

01.10.2019 14:25

У Національній академії Національної гвардії України відбулася зустріч ветеранів, які більше 30-ти років тому проходили службу та працювали у навчальному закладі.

Щороку в Академії проходить подібний захід, організаторами якого є представники відділу по роботі з особовим складом та спілка ветеранів Академії. До цього осередку входять заступники начальника Академії, завідувачі та викладачі кафедр. Усі вони у періоди 70-80-х років докладали зусилля для розвитку навчального закладу.

Т.в.о заступника начальника Академії по роботі з особовим складом полковник Юрій Драган зазначає, що такі зустрічі необхідні, адже вони відіграють важливу роль у вихованні майбутніх офіцерів. За його словами подібні заходи дають можливість ветеранам просто поспілкуватися та щонайменше дізнатися як змінилося їх життя.

«Ми не повинні забувати людей, які у свій час доклали значні зусилля для розвитку навчального закладу. Дуже важливо підтримувати зв'язок з ветеранами. Ми показуємо молодому поколінню важливість проведення таких заходів, адже це повага до старшого покоління. Приємно спостерігати з яким задоволенням усі ветерани йдуть до Академії, спілкуються між собою та згадують з усмішками той час, коли вони працювали тут. Кожного разу чуємо лише позитивні відгуки від ветеранів та бажання повертатися щороку в рідний навчальний заклад», - зазначив полковник Юрій Драган.

Цього разу до Академії прибуло понад 60 ветеранів. Вони оглянули нові приміщення в Академії, а потім поїхали до навчального центру. Там ветерани пройшлись по усій території, побачили оновленні класи, казарми, де проживають солдати строкової служби, відремонтовані навчальні комплекси та місця, де проживають курсанти.

Після обходу території навчального центру ветерани висловили слова вдячності за можливість згадати минуле та подарували на згадку  керівництву та особовому складу Академії картину, на якій зображений табір, курсантський пляж та річка, яка протікає вздовж навчального центру.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ