новини

Офіцери Академії розповіли ліцеїстам, як стати справжнім гвардійцем

03.10.2019 14:16

Офіцери оперативно-тактичного факультету Національної академії Національної гвардії України відвідали ліцей «Патріот», що на Харківщині.

Гвардійці ознайомили присутніх зі специфікою навчання в Академії, перелічили ліцеїстам факультети, які на даний час існують у навчальному закладі та детально охарактеризували кожен. Офіцери розповіли про підготовку курсантів та сучасну навчально-матеріальну базу як на території Академії, так і в навчальному центрі.

Кожен гвардієць поділився власним досвідом військової кар’єри, адже офіцери пройшли шлях у лавах Нацгвардії від курсанта до майора.

Військовослужбовці показали нові відеопроекти Академії, які справили на ліцеїстів позитивні враження.

Одним із ліцеїстів, якого вразили розповіді офіцерів та відеоролики став Єгор Кисельов. Він один із перших, хто підійшов після заходу, щоб детальніше розпитати про вступ до навчального закладу. Єгор навчається на другому році у ліцеї (11 клас) та мріє вступити до Академії Нацгвардії на психолога.

«Я вже звик до військової справи та до колективу, також хочу одночасно піти по стопах мами та продовжити військову справу, ось і обрав спеціальність психолога, - зазначив Єгор. - Мене вразили відеоролики про Академію, особливо тренажери у вогневому комплексі, спортивний зал, польові заняття. Також сподобалося те, що курсантів навчають не лише викладачі, а експерти з різних країн світу. Тож обов’язково буду готуватися та спробую вступити».

Більше десяти ліцеїстів виявили бажання вступити  до Академії та стати офіцером Національної гвардії України.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ