новини

Курсанти Академії Нацгвардії вдосконалили навички з бойової стрільби (відео)

03.10.2019 18:19

Для курсантів-випускників факультету логістики цей тиждень обов’язково залишиться в пам’яті. Курснати-нацгвардійці виконали бойові стрільби на полігоні, що розташований в селищі Башкирівка. У польових навчаннях взяли участь майже 100 курсантів-випускників. Свою майстерність стрільби майбутні офіцери відточували з озброєння, яке встановлено на БТР-80, БТР 4-Е, бронеавтомобілі «Спартан»  та  з 120 мм міномету.

Майбутні офіцери відпрацювали порядок установки і зняття озброєння, порядок заряджання і розряджання зброї, а також, безпосередньо, виконали бойові стрільби. Такі вправи допомагають курсантам вдосконалити практичні навички поводження зі зброєю, які визначаються згідно робочої програми навчальних дисциплін.

Напередодні, з курсантами в стінах Національної академії проводились тренування на спеціальних тренажерах, де кожен курсант відпрацював порядок установки і зняття, порядок заряджання і розряджання кулеметів. Цього разу, нова програма підготовки, на озброєнні в нацгвардійців був український БТР 4 – Е.

«Я вважаю, що мета даних занять досягнута. Курсанти виконали практично всі вправи. Я побачив їх бажання навчатися кращому, адже вони зі старанністю виконують завдання», - прокоментував начальник кафедри вогневої підготовки полковник Петро Пістряк.

Хоча в курсантів факультету логістики практичні стрільби виконуються з першого року навчання, а також вони постійно виїздять до навчального центру на тренування, це не означає, що в них відсутнє хвилювання.

«120 мм міномет ми розглядали тільки на теорії, але це не завадило нам успішно відпрацювати практичні стрільби. Зізнаюся, що хвилювався, адже з міномета стріляв перший раз, але зібрав волю в кулак і зробив влучний постріл в ціль, своїм результатом задоволений», - поділився враженнями молодший сержант Дмитро Осейко.

Крім того, курсанти Академії практикували складання карток вогню, схем опорного пункту, використання спеціальних позначок тощо. Таким чином, після закінчення навчання військова частина отримує військового, який повністю компетентний у застосуванні бойової зброї на практиці. Надалі випускники повертаються до Академії – пункту постійної дислокації та готуються до здачі державних іспитів.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ