новини

Кадети Харкова оцінили потужність Національної гвардії України

07.10.2019 11:12

Офіцери та курсанти командно-штабного факультету Національної академії Національної гвардії України відвідали Кадетський корпус.

Військовослужбовці Академії розповіли кадетам про вступ, навчання, подальші перспективи та важливість професії військового на сьогодні.

Екіпіровані спецпризначенці другого року навчання зі спеціальним спорядженням виступили перед кадетами та показали їм прийоми рукопашного бою, дії штурмової групи, звільнення заручників та бойовий спаринг військовослужбовців.

Також для майбутніх захисників пройшла виставка зразків форми одягу та екіпіровки. Присутнім показали спеціальний комплект для виконання службово-бойових завдань штурмовика, парашутиста, снайпера та патрульного. Кожен комплект має різний характер та оснащений додатковим спорядженням: бронежилетами, розгрузками, тактичними рюкзаками та окулярами. Нові зразки відповідають сучасним стандартам якості та вимогам щодо виконання службово-бойових завдань у Національній гвардії.

Одним із бажаючих вступити до Академії серед кадетів виявився Ілля Пономаренко. Хлопець вже навчається на 4 році (10 клас). Бажання бути військовим з’явилося ще у дитинстві. А вступати до Академії йому порекомендував друг, який вже проходить службу у підрозділі Нацгвардії. Та й сам хлопець переконався у потужності Національної гвардії під час Дня відкритих дверей у навчальному закладі.

Ілля зізнався, що схиляється більше до командно-штабного факультету та мріє бути спецпризначенцем: «Сьогодні мені дуже сподобався виступ групи спецназу. Все так драйвово та потужно. Взагалі мені подобається займатися фізичною підготовкою, стріляти, також хочу стрибнути з парашутом. Хочу спробувати себе у групі спецпризначення. Сподіваюсь все вийде», - зазначив Ілля.

Кульмінацією заходу став виступ курсантів командно-штабного факультету. Гвардійці виступали з карабінами, шаблями та виконували акробатичні трюки.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ