новини

Майбутні логісти пройшли навчання у польових умовах

04.10.2019 16:56

У Навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України майбутні офіцери  факультету логістики пройшли комплексно-польові заняття.

В перший день польових занять розпочався з сигналу «Навчальна тривога». Особовий склад факультету отримав зброю, екіпірувався та почав діяти відповідно до тактичної обстановки.

На кожний підрозділ факультету були покладені обов’язки відповідно до спеціалізації. Курсанти, які навчаються на фахівців з озброєння та військової техніки, забезпечували розгортання вогневих розрахунків,  ремонтних-майстерень, виправляли виявлені несправності пошкоджених машин у польових умовах.

Гвардійці, які спеціалізуються на забезпечення військ вирішували завдання пов’язані з тиловим забезпеченням. Вони самостійно готували їжу та забезпечували особовий склад факультету трьох разовим харчуванням. Під час польового виходу працював лазне-пральний модуль, обслуговування якого також здійснювали курсанти.

«Під час комплексно-польових навчань ми моделюємо ситуації, в яких можуть опинитися підрозділи Нацгвардії і відповідно до цього ставимо завдання курсантам. Так майбутні офіцери отримають необхідні практичні навички управління, дій та способи вирішення цих завдань. Курсанти по черзі виконують обов’язки керівного та начальницького складу і практикують особисте прийняття рішень, а викладачі, в свою чергу, аналізують дії майбутніх офіцерів і надають рекомендації й поради», - зазначив заступник начальник факультету логістики по роботі з особовим складом підполковник Віталій Шум.

Хоча кожен діяв за своєю спеціалізацію та відповідав за певний напрямок, майбутні офіцери ще й забезпечували охорону містечка або району дислокації підрозділу. Курсанти несли службу на контрольно-пропускні пунктах та в патрулі і час від часу відбивали напади умовного противника.

«Під час польових занять кожен із нас, курсантів пробує себе у ролі кухаря, техніка і начальника. Адже коли ми станемо офіцерами, ми повинні розуміти механізм всієї роботи від початку і до кінця. Тільки випробувавши усю роботу чи то технічної, чи то тилової служби на практиці, можна оцінити свої можливості та зробити певні висновки. Адже від кожного курсанта залежить успішне виконання завдання всього підрозділу», – зазначив старший солдат Богдан Кушнір.

Курсант Владислав Каретник