новини

Старшокласники шкіл Вовчанська побачили як навчаються гвардійці

04.10.2019 10:43

Навчальний центр Національної академії Національної гвардії відвідали старшокласники шкіл Вовчанського району.

У той час, як у курсантів факультету логістики проходив польовий вихід, учнів старших класів запросили ознайомитися з навчально-матеріальною базою Академії.

Школярам показали як курсанти працюють на сучасній техніці Національної гвардії у польових умовах.

Офіцери та курсанти ознайомили учнів з порядком розгортання та організації роботи збірного пункту пошкоджених машин у польових умовах. Крім того, гвардійці показали де та як проходить приготування їжі та миття особового складу з застосуванням польових технічних засобів служб тилу. Також школярі побачили як проводиться ремонт техніки, озброєння, артилерії та як евакуюють пошкоджену техніку.

«Те, що я сьогодні побачив у навчальному центрі мене дуже вразило. Хотілося також спробувати постріляти чи сісти за кермо. Також вразило те, що курсанти так вправно поводяться з технікою, видно, що їм подобається те, чим вони займаються. Зараз задумуюсь над тим, щоб спробувати вступити до Академії», - зазначив школяр Андрій.

Учні спостерігали як курсанти факультету логістики готували техніку та польові об’єкти служб тилу до здійснення маршу. А саме: тиловий командний пункт, польовий продовольчий пункт, відділення хлібопечення, продовольчий склад, пересувну польову лазню, пересувний комбінат побутового обслуговування, речовий склад, майстерню по ремонту технічних засобів служб тилу.

Курсант Владислав Каретник