новини

Представники Академії взяли участь у відкритті монументу захисникам України (відео)

14.10.2019 11:58

До Дня захисника України на однойменному майдані Захисників України було проведено відкриття монументу.

Участь у заході взяли голова ХОДА Юлія Світлична, ветерани АТО та ООС, сім’ї захисників, які полягли за Україну, керівники та курсанти вищих військових навчальних закладів: Національного університету цивільного захисту,  Харківського національного університету внутрішніх справ та Національної академії Національної гвардії.

«Шановні харків’яни, дорогі земляки. Сьогоднішній день – святий день. Тому, що ми відзначаємо подвиги усіх тих, хто кожного дня із подумами у серці і душі, реальними справами захищає Україну. Я висловлюю слова вдячності усім тим, хто стоїть поруч з нами, тим, хто захищає наші кордони сьогодні, стоячи на Сході нашої держави. Ми віримо і знаємо, що ви наша гордість і честь», - зазначила Юлія Світлична. – Мені дуже приємно, що усіх нас об’єднала єдина справа, яка надала нам можливість сьогодні відкрити цей монумент. Він свідчить про велику вдячність усім, хто захищав або захищає, зі зброєю або без неї, хто живе Україною. Я бажаю усім захисникам України завжди повертатися додому живими. Ми кожного дня віримо в вас і підтримуємо. Від сьогодні ми можемо вважати цей монумент відкритим. Дякую захисникам України. Слава Україні!».

Довідкова інформація:

Ескізний проєкт монумента представили у 2018 році члени Спілки ветеранів АТО. Центральний елемент пам’ятника – куб, який символізує цілісність і силу держави. Навколо монументу створено багатофункціональний простір для проведення урочистих заходів. Водночас площа використовуватиметься курсантами Національної академії Національної гвардії для проведення заходів.

Генеральний план споруди розроблений з урахуванням наявних будівель. Підхід відвідувачів передбачений практично з усіх наявних напрямків: від станції метро, автостоянки, по пішохідному переходу з боку Національної академії Національної гвардії України. На всій площі передбачено комплексне упорядкування.

«Історію потрібно шанувати, адже лише той, хто знає історію має майбутнє. Ми маємо пам’ятати та вшановувати усіх захисників України, які загинули під час виконання службово-бойових завдань, і саме в таких традиціях ми виховуємо майбутні покоління офіцерів та військовослужбовців Національної гвардії України», - зазначив начальник Національної академії Національної гвардії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації  НА НГУ