новини

Офіцери Академії Нацгвардії привітали першокурсників ліцею «Патріот» зі складанням клятви ліцеїста

15.10.2019 16:49

Напередодні Дня захисника України в ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою «Патріот» відбулись урочистості з нагоди складання клятви ліцеїста.

На урочистій церемонії були присутні представники Національної академії Національної гвардії України, керівники військових навчальних закладів Харкова, керівництво Есхарівської селищної ради та Чугуївського району, рідні та близькі ліцеїстів.

На плацу ліцею вперше у своєму житті виголосили клятву 85 першокурсників, з них – 17 дівчат.

Заступник начальника оперативно-тактичного факультету по роботі з особовим складом полковник Анатолій Желаго закликав юнаків та дівчат успішно опановувати навчальні дисципліни, розвиватись фізично та бути взірцем виконання військового обов’язку.

«Зі складанням клятви ви почали цікавий, щасливий і, разом з тим, відповідальний шлях. Сьогоднішній день назавжди закарбується у вашій пам'яті. Бажаю вам сили та мужності в подоланні будь-яких труднощів. Пам’ятайте, що Академія Нацгвардії потребує вмотивованих юнаків та дівчат, тому ми з радістю чекаємо на вас у стінах нашого навчального закладу», - зазначив полковник Анатолій Желаго.

Ліцеїстів, а також усіх присутніх привітали офіцери Академії - учасники вокального колективу «П’ять стихій», які виконали пісню «Офіцери». Традиційно, отець Ілля освятив ліцеїстів, батьків та гостей.

Серед ліцеїстів, які склали клятву, була й Ельвіра Ткаченко. Дівчина цілеспрямовано хоче бути військовою. «Для мене сьогоднішнє свято, як і для всіх присутніх, дуже важливе, бо це честь і гордість служити нашій державі. Професія військовослужбовця є дуже важливою та потрібною. Через 2 роки планую вступати до Національної академії на гуманітарний факультет», - розповіла ліцеїстка.

Одразу після урочистостей ліцеїсти  зробили спільне фото. Батьки хлопців та дівчат надавали їм різноманітні життєві настанови та підтримку.

«Сьогодні діти склали клятву перед батьками, державою та перед самими собою. Вона покладає на ліцеїста всю повноту відповідальності за виконання ним своїх обов’язків», - підсумувала заступник начальника ліцею з виховної роботи Яна Турецька.

Також вона додала, що 80% випускників, зазвичай, продовжують своє навчання у військових вузах. Зокрема, цього року  8 випускників ліцею вступили до Національної академії Національної гвардії України.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ