новини

Як курсанти гуманітарного факультету навчалися у польових умовах

16.10.2019 15:21

У Навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України з курсантами гуманітарного факультету пройшли комплексно-польові заняття. Першим етапом польового виходу були дії за сигналом «Навчальна Бойова тривога». Курсанти діяли в складі ротної тактичної групи у стабілізаційних діях. Військовослужбовці здійснили марш в умовах зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою противника. Курсантка 6-го року навчання Лілія Рибарчук була призначена командиром ротної тактичної групи на марші, вона приймала рішення та віддавала Бойовий наказ.

«Для мене це  перша практика бути  командиркою ротної тактичної групи, приймати рішення на марш, віддавати Бойовий наказ, розраховувати сили та засоби на проведення маршу. Під час маршу я звісно набула практичних навичок у керуванні особовим складом», - прокоментувала курсантка.

Другий етап  польового виходу розпочався з обладнання місць несення служби. Наступним кроком стало вдосконалення своїх знань та вмінь на навчальних точках. Курсанти відпрацьовували дії заступника командира роти по роботі з особовим складом під час виявлення військово-адміністративних правопорушень, складання протоколів, організовували роботу пункту морально-психологічного забезпечення та функціонування польового автоклубу-друкарні. Також набули практичних навичок у наданні першої медичної допомоги та навчилися діяти при екстремальних ситуаціях. По закінченню другого етапу, гвардійці організовували службу на блокпосту, взводному опорному пункті та заслоні.

Завданням третього етапу було здійснення пошуку в блокованому районі противника, виконання тренінгових вправ на містечку командного згуртування, подолання психологічної смуги перешкод.  Курсанти діяли в складі групи, де перевірили свою згуртованість та організованість, як колективу.

«Військовослужбовці гуманітарного факультету під час дводенних комплексних навчань реалізували свої теоретичні навички в практиці. Захід показав, що курсанти вміють нести службу вночі та діяти при зіткненні з диверсійно-розвідувальною групою супротивника у разі  нападу, вони мають психологічну стійкість та витривалість в ході службово-бойових завдань», - підсумував начальник гуманітарного факультету полковник Сергій Іщенко.

Курсантка Софія Позняковська, фото Владислава Подоляна та Анастасії Мідіни