новини

Майбутні офіцери Нацгвардії під час навчань діяли в умовах, наближених до бойових

16.10.2019 07:17

У навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України з випускниками гуманітарного факультету пройшло заняття з «Бойового застосування озброєння». Заняття проводив старший викладач кафедри вогневої підготовки підполковник Сергій Бородін.

Під час заняття курсанти відпрацювали практику в управлінні вогнем взводу в наступальному бою з використанням страйкбольної амуніції та піротехніки, тактичні дії та злагодженість підрозділу під час пересування і роботи в групах.

З числа курсантів працювала диверсійно-розвідувальна група, яка перешкоджала військовослужбовцям здійснювати маневри у складі підрозділу під час маршу та бойових дій.

«Це було щось неймовірне! Мені дуже сподобалось, адже ми діяли як одне ціле. Наш взвод швидко реагував на зміни в обстановці та ми відразу ж намагалися відбити атаку супротивника. Створювалось відчуття наближення до реальності», - поділилася враженнями курсантка Аліна Старченко.

Під час маршу курсанти повинні були швидко діяти, віддавати накази, якщо наступатиме ДРГ та відбивати їхні напади. Також застосовувалися димові шашки та броньована техніка, які створювали умови наближені до бойових.

«Такі заняття поєднують корисне з приємним. Ми відпрацювали основні питання на практиці, що є важливим для курсантів. Військовослужбовці дійсно ввійшли в азарт, адже всі виконання вправ супроводжувалися, пострілами та вибухами. Побачивши ефект від таких навчань, ми намагатимемося проводити такі заняття частіше», - зазначив підполковник Сергій Бородін.

Страйкбольне спорядження не вперше використовується в Академії на навчаннях, це дає змогу опанувати прийоми та навички вогневої підготовки, відпрацьовувати техніку прицілювання та стрільби.

курсантка Анастасія Мідіна,

фото автора