новини

Офіцери НГУ та Академії взяли участь у міжнародній конференції

18.10.2019 11:29

У Харківському національному університеті внутрішніх справ пройшла міжнародна науково-практична конференція щодо особливостей застосування антикорупційного законодавства, співорганізатором якої виступила Громадська рада при МВС України.

У науковому заході взяли участь експерти з питань запобігання корупції Міністерства внутрішніх справ, представники правоохоронних органів, закладів вищої освіти України та зарубіжних держав. Національну гвардію представили заступники по роботі з особовим складом та офіцери груп інформації та комунікації військових частин Східного оперативно-територіального управління та Національної академії.

Голова Громадської ради при МВС України Володимир Мартиненко наголосив, що проведення цього заходу є надзвичайно своєчасним, адже активізація пошуку шляхів удосконалення взаємодії правоохоронних органів України та органів юстиції набуває актуальності.

«Головне, щоб усе те, що ми сьогодні обговоримо, мало місце в практичному застосуванні. Давайте будемо не лише напрацьовувати документи, але й будемо їх застосовувати, і я впевнений, що тоді корупцію ми зможемо подолати», – підкреслив Володимир Мартиненко.

Під час конференції учасники обговорили особливості застосування антикорупційного законодавства та підходи до організації протидії корупції в системі МВС України. Крім того, присутні оцінили корупційні ризики та визначили особливості функціонування системи запобігання та протидії корупції в діяльності своїх підрозділів та установ.

Координатор Регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Роберт Жулкєвскі у своєму виступі згадав досвід Польщі, яка також пройшла складний шлях боротьби з корупцією, зазначивши, що, перш за все, потрібно змінювати ментальність громадян. Це і є головною запорукою результату.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ