новини

В Академії Нацгвардії урочисто провели в запас солдатів строкової служби

21.10.2019 17:21

На стройовому плацу Національної академії Національної гвардії України відбулись урочистості з нагоди звільнення в запас військовослужбовців батальйону забезпечення навчального процесу, які відслужили встановлений термін строкової служби.

 «Встановлений термін служби та навчання у Національній академії стали школою мужності для вас. Сподіваюсь, що військовий гарт та професіоналізм, здобуті в процесі проходження служби,  допоможуть вам у подальшому повсякденному житті. Адже вас вчили бути мужніми і не схилятися перед труднощами. Дякуємо вам за службу, а вашим батькам - за виховання сумлінних, чесних та відважних синів, справжніх патріотів нашої держави», - привітав військовослужбовців перший заступник начальника Академії генерал-майор Олександр Морозов.

Наказом начальника Національної академії за старанність та сумлінне виконання обов’язків та з нагоди звільнення в запас Збройних сил України, військовослужбовців заохотили: подяками, грамотами, фотокарткою біля розгорнутого Бойового Прапора Національної академії та присвоїли чергове військове звання «старший солдат».

Особовий склад вшанував військовослужбовців проходженням урочистим маршем, а військовий оркестр виконав святкову композицію.

Серед тих, хто сьогодні завершує службу, є старший солдат Артем Малюк.

«Тепер мною пишаються усі родичі та друзі. Завдяки службі, я навчився багатьом новим речам. Це незабутній досвід та дуже цікавий період у моєму житті. Ранні підйоми, наряди, постійно напружена обстановка та відповідальність, яку усвідомлюєш, - усе це загартовує дух та, зрештою, виховує, дисциплінує», - розповідає хлопець. – Я ще не визначився щодо планів на майбутнє. Але я гордий з того, що віддав військовий обов’язок Батьківщині».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ