новини

З майбутніми командирами Нацгвардії пройшли бойові стрільби

22.10.2019 16:22

З курсантами четвертого року навчання командно-штабного факультету Національної академії Національної гвардії України пройшли бойові стрільби на Башкирівському полігоні.

Під час заняття гвардійці відпрацювали порядок роботи командира роти щодо організації системи вогню взводу в оборонному бою. Курсанти виконували стрільби у складі штатного механізованого взводу з озброєння, яке встановлено на БТР-80, БТР 4-Е, бронеавтомобілі «Спартан»  та  з 120 мм міномету.

Майбутні офіцери відпрацювали порядок установки і зняття озброєння, порядок заряджання і розряджання зброї, а також, безпосередньо, виконали бойові стрільби.

«Такі вправи допомагають курсантам вдосконалити практичні навички поводження зі зброєю, які визначаються згідно робочої програми навчальних дисциплін. Я вважаю, що мета даних занять досягнута. Курсанти виконали практично всі вправи. Я побачив їх бажання навчатися та вдосконалюватися, адже вже скоро у них розпочнуться державні екзамени, де ми, викладачі будемо оцінювати рівень підготовки кожного військовослужбовця», – прокоментував т.в.о начальника кафедри вогневої підготовки підполковник Олександр Марков.  

Напередодні, з курсантами в стінах Національної академії проводились тренування на спеціальних тренажерах, де кожен курсант відпрацював порядок установки і зняття, порядок заряджання і розряджання кулеметів.

«120 мм міномет ми розглядали тільки на теорії, але це не завадило нам успішно відпрацювати практичні стрільби. Зізнаюся, що хвилювався, але зібрав волю в кулак і зробив влучний постріл в ціль, своїм результатом задоволений», - поділився враженнями старший сержант Едуард Канцур.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ