новини

Офіцери Нацгвардії практикують французьку з носієм мови

23.10.2019 18:03

У Національній академії Національної гвардії України проходять інтенсивні курси з вивчення двох іноземних мов – англійської та французької. Курси проходять 25 військовослужбовців з різних військових частин Національної гвардії України (20 вивчають англійську, 5 – французьку).

В процесі занять основна увага зосереджується на поглибленому вивченні англійської та французької мови професійного військового спрямування. Учасники вивчають теми, направлені на особливості міжнародної діяльності Національної гвардії України, миротворчої та повсякденної діяльності військовослужбовців у військових частинах.

Особливістю даних курсів є те, що заняття проводить носій мови, викладач Асоціації з поширення французької мови пані Еліян Лейглен. Вона прибула з Французької республіки для навчання французькій мові офіцерів і курсантів  та надання методологічної допомоги викладачам Академії.

Вже 4 тиждень пані Еліян Лейглен проводить заняття та навчає учасників інтенсивних курсів французькій мові. Вона відмічає значний прогрес володіння мовою у порівнянні з початком курсу та зараз. Особливого прогресу військовослужбовці зазнали в комунікації.

«Я носій мови і коли починаю розмовляти французькою мовою, військовослужбовці достатньо чітко розуміють, відповідають та підтримують бесіду»,- зазначає пані Еліян Лейглен.

Викладач зазначає, що вперше працює з військовою аудиторією. Вона зізнається, що іноді трохи важко, адже вони працюють без перекладу, але постійно вдається вийти з ситуації та знайти спільну мову. Значну увагу викладач приділяє саме усному розумінню та комунікації.

«Під час занять ми слухаємо багато діалогів, розвиваємо навики письма, а потім разом обговорюємо обрану тему. Варто зазначити, що я теж навчаюсь у гвардійців та отримую значний для себе досвід. Я багато розповідаю про культуру Франції, а військовослужбовці у свою чергу діляться думками щодо української культури. Таким чином ми розвиваємо свій світогляд та комунікаційні навички», - додає викладач.

За словами учасників курсу такі навчання потрібні та важливі, адже це можливість вивчити мову з нуля. Офіцери Нацгвардії вражені від методики навчання та подачі матеріалу викладача з Франції.

«Чесно кажучи нам пощастило, що нас навчає носій мови, викладач з досвідом. Заняття з пані Еліян Лейглен проходять дуже цікаво та насичено. Кожного разу тематика нова та направлена на вдосконалення усіх навичок. Я рада, що за 3 тижні я значно покращила свої знання та навички», - зазначила учасниця курсів лейтенант Вікторія Назарко.

Попереду у військовослужбовців Національної гвардії два місяці навчання, після чого вони здадуть заліки та отримають сертифікати.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ