новини

Народний депутат України Олександр Бакумов зустрівся з гвардійцями Академії

24.10.2019 15:47

З курсантами та офіцерами Національної академії Національної гвардії України провів зустріч народний депутат України Олександр Бакумов. Донедавна він працював проректором Харківського національного університету внутрішніх справ, а сьогодні представляє інтереси своїх виборців у законодавчому органі нашої держави – Верховній Раді України.

«На сьогоднішній день Верховна Рада у нас працює дуже енергійно. Олександр Сергійович представляє у парламенті 173округ (це Основ'янський та частина Слобідського районів міста Харкова). Ті питання, які сьогодні висвітлить народний депутат, безпосередньо стосуються в першу чергу нас, тому що саме від нас залежить майбутнє наше та нашої держави», – відкрив захід начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Під час зустрічі народний депутат відповів на низку питань, зокрема щодо реформування та підпорядкування Національної гвардії президентові України. Підіймались питання стосовно законопроекту по розмитненню іноземного автотранспорту при ввозі в Україну, подальшого фінансування програми по забезпеченню житлом учасників бойових дій, де 40% вартості житла, що купується, компенсується з обласного бюджету, а 60% платить військовослужбовець.

«До депутатської діяльності я викладав конституційне право України саме курсантам. Майбутні захисники нашої держави – дуже активна, патріотично налаштована молодь. На моє глибоке переконання, саме сьогодні держава має докласти усіх зусиль, аби професійний рівень курсантів тільки зростав. Наше головне завдання – змінити філософію країни і створити ті умови, які будуть спонукати розвиватися кожного. На сьогоднішній день є велика кількість викликів, які стоять перед державою і я впевнений, що завдання кожного з нас – це утримати Національну гвардію, як діючу і потужну інституцію», – звернувся до присутніх Олександр Бакумов.

Народний депутат розповів про законопроекти, які сьогодні розглядаються у Верховній Раді, про те, над якими питаннями та законопроектами працюють у підкомітеті з питань кримінального законодавства та протидії злочинності, який Олександр Сергійович очолює. Олександр Бакумов зазначив, що завжди готовий відстоювати інтереси Академії та її колективу.

Начальник Академії подякував народному депутату за змістовну бесіду та запропонував зробити такі зустрічі традиційними, адже навчальний заклад розвивається та має багато планів на майбутнє. На згадку про навчальний заклад генерал-лейтенант Сергій Соколовський вручив поважному гостю презент.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ