новини

Про результати діяльності фахівців автомобільної справи Академії в цифрах

25.10.2019 18:17

Історія Національної Академії Національної гвардії України нерозривно пов’язана з фахівцями технічного забезпечення. Підрозділи, які здійснюють підготовку фахівців для технічних служб військ, були сформовані одночасно із заснуванням навчального закладу Нацгвардії. Система навчального процесу кафедр автомобільного та зброярського профілю створювалась багаторічним досвідом декількох поколінь. На сучасному етапі викладацькі колективи цих підрозділів прикладають багато зусиль для подальшого розвитку складових кафедр.

З нагоди Дня автомобіліста та дорожника ми навели статистику розвитку технічної галузі Академії та підвели підсумки діяльності особового складу відділу технічного забезпечення, факультету логістики, технічних підрозділів за останній навчальний рік.

У Національній академії на кафедрі автобронетанкової техніки факультету логістики працює 24 викладача, з них  7 є учасниками бойових дій.  На факультеті за спеціальністю «Автомобільний транспорт» навчається 193 курсанта та 8 студентів. За 2018-2019 навчальний рік військовий заклад закінчили 50 гвардійців за освітнім рівнем «бакалавр», 20 офіцерів-магістрів та 5 студентів.

В Академії Нацгвардії значна увага приділяється практичній підготовці майбутніх офіцерів.  За останній навчальний рік на динамічних тренажерах «КРАЗ» з курсантами відпрацьовано 240 практичних годин, а в навчальному центрі  - 800 годин з водіння автобронетанкової техніки.

У роті забезпечення навчального процесу Академії працює 21 водій. У свою чергу автомобільна рота налічує 56 працівників: 38 військових та 18 цивільних. Основне завдання цих підрозділів направлене на підтримання озброєння та техніки у постійній готовності до виконання службово-бойових завдань, забезпечення озброєнням, технікою, необхідними запасними частинами та матеріалами.

Щоденно водії Академії виконують завдання по перевезенню особового та різноманітних вантажів. За 2018-2019 навчальний рік вони здійснили понад 12350 машино-виїздів, перевезли понад 9600 осіб, близько 3550 тон різноманітних вантажів та забезпечили перегін 100 автомобільних колон.

У навчальному закладі Національної гвардії налічується 190 одиниць сучасної техніки: 129 автомобілів, 50 причепів та 11 бронетранспортерів.

На сьогодні рівень підготовки випускників, рівень оснащення та забезпечення новітніми зразками озброєння та техніки надає нам змогу готувати офіцерів відповідно до стандартів країн-членів НАТО. Це відзначають, зокрема, міжнародні військові експерти та інструктори, які регулярно впроваджують новітні стандарти  в навчальний процес Академії.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ