новини

В Харкові відкрили пам’ятник «Солдату-визволителю»

25.10.2019 17:58

У Національному меморіальному комплексі «Висота маршала І.С. Конева» урочисто відкрили пам’ятник «Солдату-визволителю». Захід присвячений п’ятій річниці святкування Дня захисника України та сімдесят п’ятій - визволення України від нацистів.

Військовослужбовці Національної академії Національної гвардії України вшанували пам'ять загиблих військових у Другій світовій війні хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника.

Оркестр Академії Нацгвардії музично супроводжував увесь захід.

«В пам’ятниках є особлива сила, оскільки вони свідчать, що свідомість поколінь жива і сьогодні всі люди зберігають в серцях велику повагу та любов до всіх солдат, які здобули Велику Перемогу над нацизмом. Курсантам, як майбутнім офіцерам, дуже важливо відвідувати заходи, в яких вшановується пам'ять загиблих військових», - зазначив заступник начальника командно-штабного факультету по роботі з особовим складом полковник Сергій Волошко.

Після відкриття монументу присутніх запросили до приміщення музею меморіального комплексу, де відбулося відкриття виставки «Люди в мундирах: шлях від рядового до маршала».

«У меморіальному комплексі ми побачили експозиції, які присвячені життю людей у часи з 1941 по 1945 роки. Потрібно розуміти ціну війни і її наслідки, і я вдячний за те, що маю змогу мати краще життя завдяки своїм попередникам», - поділився враженнями сержант другого року навчання командно-штабного факультету Олександр Опанасюк.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ