новини

З курсантами Київського факультету провели профілактичну бесіду

25.10.2019 15:03

Лікар-психіатр експертно-діагностичного відділу «Центру психіатричної допомоги та професійного психофізичного відбору МВС України» Ганна Дорошенко розповіла про наркоманію, як соціальну проблему, ознайомила з методиками виявлення ознак наркотичного сп’яніння у військовому середовищі.

Лікар наголосила на гостроті даної проблеми і побажала військовослужбовцям бути розсудливими, пильними, адже «щеплень» проти наркотиків немає, може бути лише бар’єр їхньої несприйнятливості.

«За даними міжнародного соціального опитування, п'ята частка молоді знайома з дією наркотиків. Серед них найбільший відсоток складають студенти вишів. Аналіз показників у гендерному розрізі показує, що хлопці частіше, ніж дівчата вживають наркотики. Важливо усвідомити, що вживання наркотиків – це зло, їх дія, яка надає можливість забутися – тимчасова і тягне за собою проблеми зі здоров’ям та законом. Будьте уважні, простягайте один одному руку допомоги», - наголосила лікар.

«Під час перегляду відеоряду про наслідки вживання наркотичних речовин, у мене особисто, сформувалася остаточна думка щодо недопустимості такого явища, як наркоманія», - розповів курсант випускного курсу старший сержант Олександр Бурлака.

лейтенант Альона Крижановська

фото автора

­­­­