новини

В Академії розглянули питання військового-соціального та психологічного забезпечення

30.10.2019 18:17

[wpeslider id=58705]

В рамках науково-практичної конференції «Актуальні проблеми військово-соціального та психологічного забезпечення сектору безпеки та оборони України» була розглянута низка питань важливих для українських військовослужбовців.

Конференція відбулася в Національній академії Національної гвардії України. В її роботі взяли участь 50 представників науково-викладацького складу Академії. Головою конференції став начальник кафедри військово-соціального та психологічного забезпечення оперативно-тактичного факультету полковник Сергій Бєлай. Організація заходу здійснювалася завдяки роботі кафедри військово-соціального та психологічного забезпечення сумісно із кафедрою соціально-гуманітарних дисциплін гуманітарного факультету.

Відкрив конференцію заступник начальника оперативно-тактичного факультету по роботі з особовим складом полковник Анатолій Желаго.

«Головною метою конференції є узагальнення набутого досвіду морально-психологічного забезпечення та формування методологічного підгрунтя для вирішення проблемних питань військово-соціального та психологічного забезпечення службово-бойової діяльності сил сектору безпеки та оборони України, - зазначив Анатолій Желаго. -  Сподіваюся, що напрями, які ми розглянули на конференції та доповіді, які заслухали в майбутньому будуть запроваджені та отримають схвальний відгук не тільки від науковців, а, перш за все, військовослужбовців у процесі реалізації їх практичної діяльності».

Робота конференції включала п’ять напрямів, серед яких морально- психологічне забезпечення, правові та психологічні засади забезпечення службово-бойової діяльності військовослужбовців, а також соціально-гуманітарні аспекти службово-бойової діяльності сил сектору безпеки та оборони України. Значна увага приділялася й світовому досвіду цивільно-військового співробітництва та проблемам його становлення і розвитку в Україні.

В одній із доповідей доцент кафедри військово-соціального та психологічного забезпечення оперативно-тактичного факультету Олександр Керницький, звернув увагу на організаційні та психолого-педагогічні аспекти здійснення супервізії діяльності психологів військових частин Національної гвардії України.

«В умовах розвитку системи психологічного забезпечення Національної гвардії України, одне з головних питань – це організація супервізії професійної діяльності психологів. Такий вид діяльності здійснюється з метою своєчасної допомоги, виконання моніторингових функцій, надання певних корекцій в методиках та технологіях діяльності психологів у роботі з військовослужбовцями частин Національної гвардії України», - наголосив Олександр Керницький.

За матеріалами конференції буде видано збірник тез наукових доповідей.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ