новини

До Академії прибули солдати для проходження строкової служби

31.10.2019 10:34

До Національної академії Національної гвардії України прибули призовники з міста Кропивницький, які проходитимуть строкову службу.

Солдати будуть служити в батальйоні забезпечення навчального процесу. Більшість із майбутніх строковиків вже мають вищу освіту.

У перший день в Академії Нацгвардії майбутні солдати познайомились з безпосередніми командирами, отримали форму, пройшли гігієнічні заходи та медичний огляд.

На стройовому плацу новоприбулих строковиків привітав заступник начальника Академії полковник Сергій Мартиненко. Він закликав хлопців чесно ставитися до виконання військового обов'язку і запевнив, що військова служба стане для юнаків знаковим періодом життя.

«За час служби, строковики матимуть змогу розвиватися і покращувати свої професійні якості, - наголосив полковник Сергій Мартиненко. - Перед хлопцями постає нелегке випробування, але саме армія допоможе їм зміцнити свій дух і тіло. Головне, що вони вже зробили дуже важливий вибір в своєму житті – служити на вірність Батьківщині. Перспективи в них є, відтепер, варто проявляти старанність та сумлінно служити».

Кожен із хлопців єдиний у своєму бажанні здобути нові знання та навички, а дехто з юнаків планує пов’язати свою долю із захистом  українського народу.

Розмірковує про можливість військової служби і Олександр Шевченко. Майбутній солдат закінчив Криворізький політехнічний технікум за спеціальністю електрослюсар, потім працював на Інгульській шахті складачем потягів, а у вільний час займався програмуванням сайтів. Зміни, які відбулися в його житті сприймає із зацікавленістю.

«Ідучи на строкову службу відразу вирішив, що піду до Національної гвардії України. Загалом у мене дуже позитивні перші враження, адже тут гарні умови, а побратимами є мої земляки», - зазначив Олександр Шевченко.

Вже з понеділка у хлопців розпочинається курс молодого бійця, до якого будуть включені теоретичні та практичні заняття для формування первинних навичок необхідних для проходження служби. Чекають на солдат практичні стрільби та водіння.

Після складання військової присяги на вірність українському народові, солдати будуть розподілені в роти для проходження служби, яких в батальйоні три: рота забезпечення навчального процесу, автомобільна та рота охорони та комендантської служби.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ