новини

Майбутні офіцери Нацгвардії під час навчань діяли в умовах, наближених до бойових

31.10.2019 08:37

У навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України з курсантами третього року навчання гуманітарного факультету пройшло заняття з «Бойового застосування озброєння». Заняття проводив старший викладач кафедри вогневої підготовки підполковник Сергій Бородін.

Під час заняття гвардійці відпрацювали порядок управління вогнем у наступальному бою з використанням страйкбольної амуніції та піротехніки. Курсанти також відпрацьовували тактичні дії та злагодженість підрозділу під час пересування і роботи в групах.

«Такі вправи допомагають вдосконалити практичні навички і дії під час пересування підрозділу у наступальному бою, розвивають у курсантів якості командира, допомагають зрозуміти як все відбувається на практиці і швидко приймати рішення. Під час занять ми використовували димові шашки та броньовану техніку, які створювали умови наближені до бойових», - зазначив підполковник Сергій Бородін.

Напередодні, з курсантами четвертого року навчання проводились такі тренування, де кожен військовослужбовець відпрацював  порядок роботи в управлінні вогнем у наступальному бою. Всі ці заняття дають змогу опанувати нашим гвардійцям прийоми та навички вогневої підготовки, відпрацьовувати техніку прицілювання та стрільбу.

Анастасія Мідіна,

фото автора