новини

Візит ветеранів Академії – традиція, яка об’єднує покоління військовослужбовців (відео)

02.11.2019 18:55

До Академії Нацгвардії завітали ветерани - фахівці та викладачі автомобільної та зброярської справи. Під час перебування в стінах навчального закладу, більше п'ятидесяти ветеранів ділилися з курсантами та офіцерами спогадами, досвідом та враженнями.

Колишні військовослужбовці мали можливість не тільки поспілкуватися, але й переконатися, що Академія знаходиться в постійному розвитку та підвищенні рівня професіонального підходу до виховання та навчання молодих офіцерів.

На плацу ветерани оглянули виставку сучасної військовї техніки, а саме автомобілі МАЗ, санітарний автобус, бронеавтомобіль «Козак - 2», «Варта», КрАЗ, бронетранспортери «БТР 4-Е» та «БТР-80». Зацікавили фахівців також зразки нового озброєння: модернізований автомат АКС-74, гранатомет РПГ-1, помпові рушниці, штурмові та снайперські гвинтівки марки «Форт» та снайперська гвинтівка «Вarret М107А1», тепловізійний бінокуляр, насадки для нічної стрільби, сучасні балістичні окуляри та бронежилети. Талановитим музичним супроводом порадували дорогих гостей духовий оркестр та вокалісти Академії.

Привітав військовослужбовців та гостей, життя та служба яких пов’язані з навчальним закладом, начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

«Сьогодні як для вас, шановні ветерани, так і для всього особового складу Академії особливий день. Переконаний, що кожний гвардієць має за честь стояти поряд із особистостями своєї справи, професійний та військовий досвід яких, сприяв розвитку нашого навчального закладу та вихованню відданих захисників України, - наголосив Сергій Соколовський. – Бажаю кожному з вас міцного здоров’я, родинного щастя, щоденної удачі та життєвих сил».

Серед ветеранів можна було зустріти й полковника в запасі Василя Власюка. Василь Борисович вступив на навчання ще в 1975 році. Починаючи з 90-х років викладав на кафедрі тилового та технічного забезпечення, а в 2002 році звільнився в запас за посадою заступника начальника кафедри.

«Зустріч з ветеранами для мене - дуже важливий день. Цей день надає мені натхнення на цілий рік, - запевнив Василь Власюк. - Я люблю наш навчальний заклад, адже проходив службу в Академії більше 15-ти років, тож щороку намагаюся відвідувати подібні заходи. Це рідні для мене стіни як і ветерани-співслужбовці, яким бажаю здоров’я, довгих років життя та щоб в державі вони бачили тільки лад і спокій».

На згадку про добру зустріч, яка ще раз об’єднала фахівців із військовим та викладацьким досвідом, було зроблено спільне фото з керівництвом навчального закладу.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ