новини

Випускники Академії Нацгвардії пройшли попередній розподіл

05.11.2019 18:16

У Національній академії Національної гвардії України пройшов попередній розподіл курсантів гуманітарного факультету та факультету логістики. Загалом під час заходу були визначені майбутні місця служби для 98 курсантів за освітнім ступенем «бакалавр» та 69 гвардійців за освітнім ступенем «магістр». Захід проходив в режимі онлайн.

На початку попереднього розподілу заступник командувача Національної гвардії України – голова комісії генерал-лейтенант Юрій Лебідь представив членів комісії особовому складу.

До складу комісії увійшли представники Головного управління за усіма напрямками діяльності. Вони володіють актуальною інформацією щодо стану справ у своїй зоні відповідальності.

«Попередній аналіз потреб Національної гвардії для забезпечення діяльності проведений, побажання кожного випускника враховані і ми готові розпочати попередній розподіл курсантів», - зазначив генерал-лейтенант Юрій Лебідь.

Слід зазначити, що  випускники, які претендують закінчити військовий навчальний заклад з відзнакою, мають право вибору місця подальшого проходження військової служби.

Начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський звернувся до майбутніх офіцерів та націлив їх на професійне виконання своїх обов’язків: «Відтепер на вас чекають напружені місяці навчання та стажування, захист дипломних робіт, після чого вже як молоді лейтенанти Національної гвардії України ви матимете змогу на практиці показати у військах набуті в Академії знання, уміння й навички».

Вже у лютому місяці на майбутніх офіцерів чекає випуск, після чого гвардійці обіймуть свої посади у військових частинах НГУ.

«Насправді емоції переповнювали, адже важко передбачити, до якого міста ти будеш направлений для подальшого проходження служби, тобто вирішується твоя доля. Моє бажання врахували і я попередньо направлена для подальшої військової служби до м. Львова. Попереду військове стажування, де я матиму змогу перейняти всі навички професії, щоб після випуску професійно виконувати покладені завдання», - розповідає старший солдат гуманітарного факультету Мар’яна Дробик.

Відділ міжнародних зв’язків інформації і комунікації НА НГУ